Tänä vuonna suomalaiset nauttivat viininsä luomuna ja vähäisellä alkoholilla. Alkoholipitoisuutta enemmän kiinnitetään huomiota tuotteen alkuperään ja ekologisuuteen.
Viiniä ei liitetä enää vain hienojen illallisten kumppaniksi, vaan niiden nauttiminen on arkipäiväistynyt. Suosiossa ovat kevyet viinit ja pienemmät pullokoot. Pikkupullojen kysyntä on kasvanut huomattavasti, Käpylän Alkosta kerrotaan.
Kevyttä ja alkoholitonta
Alkoholittomien tuotteiden valikoima on laajentunut vuoden alusta. Alkoholittomien viinien myynti on vielä vähäistä, mutta yllättäväksi juomasuosikiksi ovat nousseet vähäalkoholiset viinit.
Vähäalkoholisissa viineissä alkoholia on enintään kymmenen prosenttia. Viinien alhainen alkoholipitoisuus saadaan aikaistamalla sadonkorjuuta, jolloin rypäleiden sokeripitoisuus on vielä melko alhainen. Nämä viinit sopivat parhaiten salaattien ja naposteltavien seuraksi.
Asiakkaat kaipaavat helposti lähestyttäviä seurusteluviinejä raskaiden pihviviinien rinnalle. Vähäalkoholisilla viineillä kosiskellaan myös terveystietoisia kuluttajia.
Pienpanimot esille
Käsityöläisoluiden suosio on tuonut Suomeen viime vuosina toistakymmentä uutta pienpanimoa. Vielä pienpanimoiden tuottamien oluiden osuus on Suomessa kuitenkin vain kolme prosenttia.

