Yllättävän kahvituotteen suosio hurjassa nousussa

pikakahvi
Pikakahvi on kahvijauhetta, johon sekoittamalla kuumaa vettä saadaan nopeasti kahvia. Shutterstock

Aasian ja Lähi-Idän maissa yllättävän kahvituotteen suosio on noussut viime vuosina huimasti.

Pikakahvin myynnissä on lähivuosina ollut hurjaa kasvua Aasian ja Lähi-Idän maissa. Pikakahvin markkinoiden kasvua tapahtuu erityisesti kehitysmaissa, joissa se nähdään helppona ja nopeana keinona saada energiaa länsimaiseen tyyliin.

Euromonitorin mukaan pikakahvimarkkinoiden arvo tällä hetkellä on noin 28 miljardia dollaria ja sen uskotaan vuoteen 2020 mennessä kasvavan jopa 8,3 miljardilla dollarilla.

Pikakahvimarkkinoihin kuuluu perinteisen mustan kahvin lisäksi myös kahviseoksia, joissa on mukana kerma tai sokeri. Pikakahvikulttuurin kehittyminen voi jatkossa tuoda entistä kehittyneempää kahvikulttuuria kehitysmaihin.

Monissa länsimaissa pikakahvin suosio on romahtanut. Ainoastaan Itä-Euroopassa pikakahvin suosio on korkeinta maailmanlaajuisesti. Aasian, Lähi-Idän ja Afrikan maiden markkinoiden uskotaan kuitenkin tulevaisuudessa kasvavan Itä-Euroopan pikakahvimarkkinoiden ohi.

Lähde: Foxnews

 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja