Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Yllättävä tulos: Sama resepti sekä vuoden tylsin että suosituin

Julkaistu 04.12.2014 12:09

MTV LIFESTYLE

Vuonna 2012 Meidän safkaa -ohjelmassa tutuksi tulleet Alexander ja Hanna Gullichsen loivat pastareseptin, joka sai tietyt raaka-aineet loppumaan kaupoista. Kuuluisa resepti herättää tuoreiden tutkimustulosten mukaan paljon kiinnostusta vielä tänä päivänäkin.

TNS Group tutki suomalaisten tylsistyneisyyttä ja selvitti, mitä ruokia suomalaiset pitävät kaikkein tylsimpinä. Yllättäen sama resepti, joka nauttii tästä kyseenalaisesta kunniasta, on yksi suosituimmista resepteistä.

Gullichsenien luoma ja ilmiöksi aikoinaan noussut avokadopasta pitää kärkisijaa tylsimpien ruokien listauksissa. Sama ruokalaji on kuitenkin Makuja.fi-sivuston suosituin resepti. Avokadopasta herättää siis selvästi mielipiteitä vielä tänä päivänäkin.

Avokadopastan alkuperäinen resepti löytyy Hanna Gullichsenin  Chicling-blogista. Reseptin löytää myös Alexander Gullichsenin ja Hanna Gullichsenin Safkaa-keittokirjasta.

Tylsimmät ruoat TOP 5:
1. Avokadopasta (34 prosenttia)
2. Hernekeitto (27 prosenttia)
3. Kinkkupizza (26 prosenttia)
4. Makaronilaatikko (18 prosenttia)
5. Jauhelihakastike (16 prosenttia

Tutkimus selvitti myös sitä, mitä ravintolaketjuja suomalaiset pitävät kaikkein tylsimpinä. Ykkössijaa listassa pitää ABC-ketju.

Tylsimmät ravintolaketjut TOP 5:
1. ABC-ravintolat (45 prosenttia)
2. McDonald’s (30 prosenttia)
3. Hesburger (22 prosenttia)
4. Rosso (17 prosenttia)
5. Picnic (15 prosenttia)

Osana Casumon Tuhoa Tylsyys -hanketta tilattu tutkimus toteutettiin TNS Gallup Forum -tiedonkeruumenetelmällä, joka edustaa luotettavasti suomalaista aktiiviväestöä. Kohderyhmänä olivat 18-69-vuotiaat.

KATSO RESEPTI: Avokadopasta à la Alexander Gullichsen

Lähde: Casumo

MTV LIFESTYLE

Lisää aiheesta:

Tämä resepti on aivan järjettömän suosittu viikosta toiseenYli 32 000 äänesti, ja tässä on Suomen paras lounasravintola: "Se, ettei kärkikymmenikössä ole ravintolaa Helsingistä…"Oletko sinäkin jo syönyt? Korona-ajan suosituimmat arkiruoat: Kaksi helppoa hittipastaa ja yllättävä makaronilaatikkoTämä ruokakulttuuri hurmaa ympäri maailman – Suomi ei edes mahtunut listalleGoogle paljasti vuoden 2018 haetuimmat reseptit: Mukana todellisia klassikoita – ja yksi arvoituksellinen yllättäjä!Suosituimmat blogipostaukset 2018 + sometilastot
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • Eilen16:57
    Ruoka

    Ennennäkemätön jauheliha kauppoihin

  • Eilen08:14
    Sokeri

    Tutkimus paljasti salakavalan sokeri-ilmiön – korostuu erityisesti pienituloisilla

  • ke16:58
    Ruoka

    Hanna Sumarin uunilohi on nerokas – vain kolme ainesosaa: "Toimii vuosikymmenestä toiseen"

  • ke06:44
    Ruokakauppa

    Punalappuraivo repesi: Kaupan täti kertoo törkeästä "jemmausilmiöstä"

  • ti18:49
    Ruoka

    Mitä uutta Suomi syö ja viljelee vuonna 2050? Tutkija vastaa