Mainos

Yllättävä totuus voin säilyttämisestä jääkaapissa

Tiesitkö, että voita ei todellisuudessa tarvitsisi säilyttää jääkaapissa?

Suomessa useimmat säilyttävät voipakettiaan jääkaapissa, mutta muualla maailmassa voin säilyttäminen huoneenlämmössä on hyvinkin tavallista.

Voita voi ottaa esimerkiksi palan huoneenlämpöön, tiiviiseen rasiaan suljettuna. Näin sinulla on aina pehmeää voita käytettäväksi ruoanlaittoon, leivontaan tai vaikka tuoreen ruisleivän päälle.

Laita jääkaappiin, jos käytät voita harvoin

Voi pilaantuu herkemmin lämmön, valon ja hapen vaikutuksesta, joten huoneenlämmössä se kannattaa todella pakata tiiviisti ja välttää altistamista auringonvalolle.

Muista, että voi ei säily huoneenlämmössä viikkokausia! Jos käytät voita vain harvoin, kannattaa paketti silloin mieluummin pistää jääkaappiin. Kesähelteillä voita ei kannata pitää useita päiviä huoneenlämmössä.

Valion mukaan maitotuotteiden säilyvyys riippuu siitä, minkälainen maitotuote on kyseessä. Tuoretuotteista tavallinen maito ja tuorejuustot ovat herkempiä pilaantumaan kuin hapanmaitotuotteet ja korkeassa lämpötilassa pastöroidut erikoismaidot. Hyvin säilyviä maitotuotteita ovat myös Valion mukaan voit, rasvat ja kypsytetyt juustot.

Lähteet: Popsugar, Ruokatieto, Valio

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja