Yllättävä totuus voin säilyttämisestä jääkaapissa

voi
Tiesitkö, että voi säilyy myös huoneenlämmössä? Shutterstock

Tiesitkö, että voita ei todellisuudessa tarvitsisi säilyttää jääkaapissa?

Suomessa useimmat säilyttävät voipakettiaan jääkaapissa, mutta muualla maailmassa voin säilyttäminen huoneenlämmössä on hyvinkin tavallista.

Voita voi ottaa esimerkiksi palan huoneenlämpöön, tiiviiseen rasiaan suljettuna. Näin sinulla on aina pehmeää voita käytettäväksi ruoanlaittoon, leivontaan tai vaikka tuoreen ruisleivän päälle.

Laita jääkaappiin, jos käytät voita harvoin

Voi pilaantuu herkemmin lämmön, valon ja hapen vaikutuksesta, joten huoneenlämmössä se kannattaa todella pakata tiiviisti ja välttää altistamista auringonvalolle.

Muista, että voi ei säily huoneenlämmössä viikkokausia! Jos käytät voita vain harvoin, kannattaa paketti silloin mieluummin pistää jääkaappiin. Kesähelteillä voita ei kannata pitää useita päiviä huoneenlämmössä.

Valion mukaan maitotuotteiden säilyvyys riippuu siitä, minkälainen maitotuote on kyseessä. Tuoretuotteista tavallinen maito ja tuorejuustot ovat herkempiä pilaantumaan kuin hapanmaitotuotteet ja korkeassa lämpötilassa pastöroidut erikoismaidot. Hyvin säilyviä maitotuotteita ovat myös Valion mukaan voit, rasvat ja kypsytetyt juustot.

Lähteet: Popsugar, Ruokatieto, Valio

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja