Yllättävä totuus suomalaisista: Toimitko sinäkin kahvin kanssa näin?

kahvikuppi
Shutterstock

"Otatko kupin kahvia?", kysytään suomalaiskodeissa vieraan astellessa kylään – vai kysytäänkö?

Otantakysely Oy:n teettämässä kyselyssä selvitettiin sitä, millaisia juomia tai ruokia suomalaiset tarjoilevat vierailleen. Selvisi, että ei ole suinkaan selvää, että vieras saa Suomessa käteensä kahvikupillisen, vaikka suomalaisia pidetään oikeana kahvikansana.

Kahvia ei välttämättä tarjota ollenkaan

Kahvia pidetään kiinteänä osana suomalaista kulttuuria, mutta yllättäen kahvia ei suinkaan tarjoilla kysymättä jokaiselle vieraalle. Kyselyyn vastanneista vain 42 prosenttia kertoi tarjoavansa vieraille kahvit. Kymmenen prosenttia vastaajista myönsi, ettei vieraille tule tarjottua kotona mitään.

Vastaajista 26 prosenttia kertoi tarjoavansa vieraille päivällistä. 8 prosenttia tarjoaa vieraille viiniä ja naposteltavaa, esimerkiksi juustoja ja keksejä. Prosentti vastaajista kertoi tarjoavansa vierailleen aamiaista ja prosentti tarjoaa vierailleen brunssia.

Philipsin tilaama kyselytutkimus toteutettiin Otantakysely Oy:n internetpaneelissa 4–13.6.2014. Tutkimukseen osallistui 1000 henkilöä, jotka edustivat 18–79-vuotiaita suomalaisia. Valtakunnallisesti edustava näyte kiintiöitiin maan väestön iän ja sukupuolen mukaan alueittain.

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja