Yllättävä tapa nauttia kahvia mullistaa aamusi – kokeile!
Aamusumpin voit nauttia myös "mehujään" muodossa!
Aamukahvin ei tarvitse olla hätäisesti nautittu kupillinen aamupuuhien lomassa. Tee kahvista herkullista "jäätelöä" mehujäämuoteissa.
Koska jäätyminen hieman laimentaa kahvin makua, kannattaa reseptissä käyttää vahvaa kahvia.
Tarvitset (määrät riippuvat myös muottien koosta):
n. 4–4,5 dl kylmää, vahvaa kahvia
n. 1–1,5 dl kermaa (sekä hieman ylimääräistä muottien pohjalle)
sokeria maun mukaan
Tee näin:
1. Laita syrjään noin 0,5 dl kermaa ja makeuta sitä sokerilla. Sekoita, kunnes sokeri on täysin liuennut.
2. Kaada hieman kermaa mehujäämuottien pohjalle.
3. Pakasta muotit, kunnes kerma on kiinteää, noin tunnin ajan.
4. Sekoita kahvi, kerma ja sokeri lasisessa mittakupissa ja sekoita, kunnes sokeri on liuennut. Laita jääkaappiin jäähtymään.
5. Kaada jäähtynyt varovasti kahviseos jokaiseen muottiin.
6. Peitä jokainen muotti foliolla ja laita tikut paikoilleen. Laita pakastimeen.
7. Odota, että puikot ovat kunnolla jäätyneet ja nauti!
Lähde: The View from Great Island
Tiesitkö, kuinka maito kannattaa kahviin kaataa? Katso video!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti