Yllättävä tapa nauttia kahvia mullistaa aamusi – kokeile!

Aamusumpin voit nauttia myös "mehujään" muodossa!

Aamukahvin ei tarvitse olla hätäisesti nautittu kupillinen aamupuuhien lomassa. Tee kahvista herkullista "jäätelöä" mehujäämuoteissa.

Koska jäätyminen hieman laimentaa kahvin makua, kannattaa reseptissä käyttää vahvaa kahvia.

Tarvitset (määrät riippuvat myös muottien koosta): 
n. 4–4,5 dl kylmää, vahvaa kahvia
n. 1–1,5 dl kermaa (sekä hieman ylimääräistä muottien pohjalle)
sokeria maun mukaan

Tee näin:
1. Laita syrjään noin 0,5 dl kermaa ja makeuta sitä sokerilla. Sekoita, kunnes sokeri on täysin liuennut.
2. Kaada hieman kermaa mehujäämuottien pohjalle. 
3. Pakasta muotit, kunnes kerma on kiinteää, noin tunnin ajan.
4. Sekoita kahvi, kerma ja sokeri lasisessa mittakupissa ja sekoita, kunnes sokeri on liuennut. Laita jääkaappiin jäähtymään.
5. Kaada jäähtynyt varovasti kahviseos jokaiseen muottiin.
6. Peitä jokainen muotti foliolla ja laita tikut paikoilleen. Laita pakastimeen.
7. Odota, että puikot ovat kunnolla jäätyneet ja nauti!

Tiesitkö, kuinka maito kannattaa kahviin kaataa? Katso video!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja