Yllättävä herkku voi auttaa painonpudotuksessa – korvaa nämä juustolla!

Juusto
Shutterstock

Juustoa ei voi olla rakastamatta, vaikka siinä on paljon rasvaa ja kaloreita. Siksi saattaa olla iloinen yllätys, että juuston avulla voi myös pudottaa painoa. Lue erikoiset vinkit!

Taika on siinä, että korvaat juustolla muita vielä rasvaisempia ainesosia ruokavaliostasi. Mielesi pysyy tyytyväisenä, sillä hyvästä juustosta ei puutu makua tai nautintoa. Laihdutuksen ei tarvitse olla kurjaa!

1. Käytä mascarpone-juustoa levitteenä

Onko paha tapasi sentin kerros voita leivän päällä? Korvaa voi pehmeällä ja suussa sulavalla mascarpone-juustolla. Mascarponessa on melkein puolet vähemmän kaloreita kuin voissa, mutta se maistuu taivaalliselta leivän päällä. 

2. Unohda majoneesi

Käytätkö usein salaateissa, patongeissa ja dipeissä pohjana majoneesia? Sadassa grammassa majoneesia voi olla yli 700 kaloria. Nauti majoneesin sijasta rutkasti juustoa leivän välissä. Salaatti ei välttämättä tarvitse muuta kuin ripauksen oliiviöljyä, jos siellä on seassa maistuvia juustolastuja. Tuorejuustosta voi myös mainiosti tehdä dipin kasviksille tai voileipäkekseille. 

3. Napostele juustoja, älä sipsejä

Mozzarellatikut ovat paljon parempaa naposteltavaa kuin suolaiset ja rasvaiset sipsit. Osta viikonloppuherkuksesi vaikka kolmea erilaista juustoa ja hapankorppua, ja kokoa itsellesi ihana juustolautanen. Voimakkaissa juustoissa on niin paljon makua, että pienikin juustosiivu korpun päällä riittää tuomaan sinulle iloa. Vältät karkkien, jäätelön ja sipsien ahmimisen, mutta saat silti herkutella!

Lue myös:

4. Syö leipäjuustoa lounaalla

Korvaa osa lounasannoksesi hiilihydraateista ja lisukkeista leipäjuustolla. Leipäjuustossa on jonkin verran kaloreita, mutta myös proteiinia. Sadan gramman leipäjuustopalanen sisältää jopa 27 grammaa proteiinia. 

5. Käytä creme fraichen tai smetanan tilalla ricottaa

Smetana ja ranskankerma ovat todellisia kaloripommeja. Korvaa reseptin smetanamäärä samankokoisella annoksella pehmeää ricottajuustoa!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja