Yleisin syy pahanmakuiseen kahviin – älä tee tätä virhettä
Tämän vinkin jälkeen sinun ei enää koskaan tarvitse kärsiä pahanmakuisesta kahvista.
Valitettavasti monelle meistä kitkerä kahvi on tullut liiankin tutuksi. Huonosta kahvista ei tarvitse kärsiä, sillä pienellä vaivalla kotikeittimelläkin on mahdollista saavuttaa maukas kahvielämys. Helsinki Coffee Festivaleilla Moccamasterin asiantuntijat kertoivat Makuja.fi:lle, mikä takaa täydellisen kahvinautinnon.
Älä jätä kahvinkeitintä pesemättä
Yleisin syy kitkerään kahviin löytyy asiantuntijoiden mukaan likaisesta keittimestä. Harva meistä nimittäin noudattaa ohjetta, jonka mukaan keitin tulisi puhdistaa kahden viikon välein.
Puhdistus olisi äärimmäisen tärkeää, sillä kahvirasva tukkii helposti kahvinkeittimen ohuet putket. Putkiin kertyneet jäämät jättävät kahviin pahan maun, laskevat keittimen tehoja ja lyhentävät sen käyttöikää.
Likaisessa keittimessä kahvit aromit eivät myöskään pääse oikeuksiinsa.
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti