Yleisin syy pahanmakuiseen kahviin – älä tee tätä virhettä

suodatinpaperi
Laadukas suodatinpaperi takaa hyvän kahvielämyksen. Shutterstock

Tämän vinkin jälkeen sinun ei enää koskaan tarvitse kärsiä pahanmakuisesta kahvista.

Valitettavasti monelle meistä kitkerä kahvi on tullut liiankin tutuksi. Huonosta kahvista ei tarvitse kärsiä, sillä pienellä vaivalla kotikeittimelläkin on mahdollista saavuttaa maukas kahvielämys. Helsinki Coffee Festivaleilla Moccamasterin asiantuntijat kertoivat Makuja.fi:lle, mikä takaa täydellisen kahvinautinnon. 

Älä jätä kahvinkeitintä pesemättä

Yleisin syy kitkerään kahviin löytyy asiantuntijoiden mukaan likaisesta keittimestä. Harva meistä nimittäin noudattaa ohjetta, jonka mukaan keitin tulisi puhdistaa kahden viikon välein.

Puhdistus olisi äärimmäisen tärkeää, sillä kahvirasva tukkii helposti kahvinkeittimen ohuet putket. Putkiin kertyneet jäämät jättävät kahviin pahan maun, laskevat keittimen tehoja ja lyhentävät sen käyttöikää.

Likaisessa keittimessä kahvit aromit eivät myöskään pääse oikeuksiinsa.

***


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja