Yleiset myytit murrettiin: Totuus vähäkalorisesta ja terveellisestä kahvin korvikkeesta
Ota selvää, mitkä myytit vihreästä teestä pitävät paikkansa – ja mitkä eivät.
Etenkin laihduttajien suosiosta nauttiva vihreä tee sisältää hurjan vähän kilokaloreita ja paljon kokonaisvaltaisesti terveyttä edistäviä antioksidantteja. Tästä syystä moni korvaakin ainakin osan päivittäisistä kahvikupillisista vihreällä teellä, mutta pitävätkö vihreää teetä koskevat tutut myytit paikkaansa?
Myytti: Maustettu vihreä tee ei ole terveellistä
Totuus: Vihreää teetä on saatavilla maustettuna esimerkiksi omenalla tai sitruunalla. Jos tee on maustettua, on tärkeää kiinnittää huomiota siihen, onko teehen lisätty sokeria tai keinotekoisia makeutusaineita. Jos näin ei ole, on maustettu vihreä tee aivan yhtä terveellistä kuin maustamatonkin.
Myytti: Teemerkillä on väliä
Totuus: Useat valmistajat tarjoavat kuluttajille vihreää teetä ja vihreää teetä myydään monessa hintaluokassa. Siinä mielessä teemerkillä on todella väliä, että toisissa teelaaduissa teelehdet ovat laadukkaampia kuin toisissa. Joihinkin teelaatuihin lisätään myös lisäaineita. Laihduttajien kannattaa kiinnittää huomiota etenkin siihen, ettei teehen ole lisätty sokeria.
Myytti: Vanhentunut tee on pilalla
Totuus: Toiset ovat äärimmäisen tarkkoja sen kanssa, ettei tuotteita tule käytettyä sen jälkeen kun parasta ennen -päiväys on ylitetty. Vihreä tee kuuluu kuitenkin ruoka-aineisiin, jotka kestävät hyvin pitkään käyttökelpoisina. Kun teetä säilyttää kuivassa ja pimeässä säilyvät sen antioksidantit ainakin puoli vuotta moitteettomina. On hyvä kuitenkin pitää mielessä se, että pitkä varastointiaika voi vaikuttaa teen makuun jonkin verran.
Myytti: Vihreää teetä ei voi juoda liikaa
Totuus: Tutkimuksissa on pyritty osoittamaan, mikä on sopiva määrä juoda vihreää teetä päivittäin. On saatu viitteitä siitä, että sopiva päivittäinen annos vihreää teetä on noin 3–5 kuppia.
Lähde: Blackdoctor
MTV LIFESTYLE
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan