Yleiset myytit murrettiin: Totuus vähäkalorisesta ja terveellisestä kahvin korvikkeesta

Vihreä tee sisältää paljon terveydelle hyödyllisiä antioksidantteja. Shutterstock

Ota selvää, mitkä myytit vihreästä teestä pitävät paikkansa – ja mitkä eivät.

Etenkin laihduttajien suosiosta nauttiva vihreä tee sisältää hurjan vähän kilokaloreita ja paljon kokonaisvaltaisesti terveyttä edistäviä antioksidantteja. Tästä syystä moni korvaakin ainakin osan päivittäisistä kahvikupillisista vihreällä teellä, mutta pitävätkö vihreää teetä koskevat tutut myytit paikkaansa?

Myytti: Maustettu vihreä tee ei ole terveellistä

Totuus: Vihreää teetä on saatavilla maustettuna esimerkiksi omenalla tai sitruunalla. Jos tee on maustettua, on tärkeää kiinnittää huomiota siihen, onko teehen lisätty sokeria tai keinotekoisia makeutusaineita. Jos näin ei ole, on maustettu vihreä tee aivan yhtä terveellistä kuin maustamatonkin.

Myytti: Teemerkillä on väliä

Totuus: Useat valmistajat tarjoavat kuluttajille vihreää teetä ja vihreää teetä myydään monessa hintaluokassa. Siinä mielessä teemerkillä on todella väliä, että toisissa teelaaduissa teelehdet ovat laadukkaampia kuin toisissa. Joihinkin teelaatuihin lisätään myös lisäaineita. Laihduttajien kannattaa kiinnittää huomiota etenkin siihen, ettei teehen ole lisätty sokeria.

Myytti: Vanhentunut tee on pilalla

Totuus: Toiset ovat äärimmäisen tarkkoja sen kanssa, ettei tuotteita tule käytettyä sen jälkeen kun parasta ennen -päiväys on ylitetty. Vihreä tee kuuluu kuitenkin ruoka-aineisiin, jotka kestävät hyvin pitkään käyttökelpoisina. Kun teetä säilyttää kuivassa ja pimeässä säilyvät sen antioksidantit ainakin puoli vuotta moitteettomina. On hyvä kuitenkin pitää mielessä se, että pitkä varastointiaika voi vaikuttaa teen makuun jonkin verran.

Myytti: Vihreää teetä ei voi juoda liikaa

Totuus: Tutkimuksissa on pyritty osoittamaan, mikä on sopiva määrä juoda vihreää teetä päivittäin. On saatu viitteitä siitä, että sopiva päivittäinen annos vihreää teetä on noin 3–5 kuppia.

Lähde: Blackdoctor

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja