Mainos

Yleinen tapa herättää pahennusta ruokapöydässä – sorrutko samaan?

Jopa teinit pitävät kännykän räpläämistä ruokapöydässä paheksuttavana.

Tuore tutkimus paljastaa, että vaikka 89 prosenttia ihmisistä myöntää käyttäneensä puhelintaan viimeisimmän kokemansa sosiaalisen vuorovaikutustilanteen aikana, 88 prosenttia ihmisistä oli silti sitä mieltä, ettei ole hyväksyttävää käyttää puhelinta päivällisen aikana.

Pew Research Centerin kyselyyn osallistui 3 217 ihmistä, joista 82 prosenttia oli sitä mieltä, että puhelimen käyttö sosiaalisten tilanteiden aikana tekee hallaa keskustelulle.

Yleisesti ottaen puhelimen käyttö julkisilla paikoilla oli vastaajien mielestä sallittua, mutta mitä intiimimpi tilanne, kuten illallinen tai muu tapaaminen, sitä paheksuttavampaa se tuntuisi olevan. Esimerkiksi jonotuksen aikana puhelimen käytön salli 74 prosenttia vastaajista, ja 75 prosenttia salli puhelimen käytön julkisissa liikennevälineissä.

Ei kenties ihme, että nuoremmat aikuiset eivät olleet niin pahoillaan puhelimen käytöstä sosiaalisten tilanteiden aikana, mutta jopa 1990-luvulla syntyneet myöntävät, että puhelimen käyttö perhepäivällisen aikana on melko tylyä käytöstä.

18–29-vuotiaista vain 16 prosenttia sanoi, että perhepäivällisen aikana on sallittua käyttää kännykkää. Kaikista vastaajista vain 12 prosenttia oli tätä mieltä.

Kännykän käyttöä ravintolassa ei monikaan salli. Vain 38 prosentin mielestä tapa on yleensä ihan suotava, mikä vastaavasti tarkoittaa sitä, että 62 prosenttia vastaajista ärsyyntyy, kun sellaista tapahtuu.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja