Yle: Asiantuntija huolissaan suomalaisten limuholismista: "Vaarana on ajautua vahvempien piristeiden pariin"

shutterstock_257672224
Suomalaisasiantuntijat ovat huolissaan limuholismista. Shutterstock

Työterveyslaitoksen erityisasiantuntija on huolissaan siitä, että suomalaiset juovat työpaikoillaan limua säännöllisesti, kertoo Yle.

Limupullo on tänä päivänä hyvin tavallinen näky suomalaisilla työpaikoilla. Työterveyslaitoksen erityisasiantuntija Leena Hirvonen on tästä ilmiöstä huolissaan.

– Kokispullo kulkee monella kainalossa. Työpaikoilla tuskin osataan kiinnittää tällaiseen huomiota, vaikka kyseessä voi olla riippuvuus. Mielestäni se on huolestuttavaa, Hirvonen toteaa Ylen mukaan.

Hirvosen mukaan kofeiinipitoisten juomien kulutus on verrattavissa alkoholin kulutukseen. Samaan tapaan kuin jatkuvan kulutuksen tuloksena on saatava lisää alkoholia, myös toleranssi limujen kohdalla kasvaa.

Asiantuntija haluaisi katkaista suomalaisten limukierteen

Hirvosen mielestä jo kokiksen juominen työpäivän aikana on käytöstä, johon pitäisi puuttua työpaikoilla. Asiantuntija toivoo, että limukierre saataisiin täten katkaistua työpaikan ja työterveyshuollon yhteistyön avulla heti alkuunsa.

– Vaarana on ajautua vahvempien piristeiden pariin. Usein työpaikoilla puhutaan vain alkoholista ja unohdetaan nämä uuden sukupolven riippuvuudet kuten holtiton kokiksen juonti tai erilaiset piristeet. Alkoholin käyttö voi olla jäämässä jopa taka-alalle, Hirvonen toteaa.

Lähde: Yle

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja