Yle: Asiantuntija huolissaan suomalaisten limuholismista: "Vaarana on ajautua vahvempien piristeiden pariin"
Työterveyslaitoksen erityisasiantuntija on huolissaan siitä, että suomalaiset juovat työpaikoillaan limua säännöllisesti, kertoo Yle.
Limupullo on tänä päivänä hyvin tavallinen näky suomalaisilla työpaikoilla. Työterveyslaitoksen erityisasiantuntija Leena Hirvonen on tästä ilmiöstä huolissaan.
– Kokispullo kulkee monella kainalossa. Työpaikoilla tuskin osataan kiinnittää tällaiseen huomiota, vaikka kyseessä voi olla riippuvuus. Mielestäni se on huolestuttavaa, Hirvonen toteaa Ylen mukaan.
Hirvosen mukaan kofeiinipitoisten juomien kulutus on verrattavissa alkoholin kulutukseen. Samaan tapaan kuin jatkuvan kulutuksen tuloksena on saatava lisää alkoholia, myös toleranssi limujen kohdalla kasvaa.
Asiantuntija haluaisi katkaista suomalaisten limukierteen
Hirvosen mielestä jo kokiksen juominen työpäivän aikana on käytöstä, johon pitäisi puuttua työpaikoilla. Asiantuntija toivoo, että limukierre saataisiin täten katkaistua työpaikan ja työterveyshuollon yhteistyön avulla heti alkuunsa.
– Vaarana on ajautua vahvempien piristeiden pariin. Usein työpaikoilla puhutaan vain alkoholista ja unohdetaan nämä uuden sukupolven riippuvuudet kuten holtiton kokiksen juonti tai erilaiset piristeet. Alkoholin käyttö voi olla jäämässä jopa taka-alalle, Hirvonen toteaa.
Lähde: Yle
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan