Yksinkertainen valinta sen ratkaisee: Näin pääset eroon turvotuksesta ja olet energisempi!

pähkinät
Shutterstock

Raskaiden ruokien jälkeen olo on turvonnut ja uupunut. Kannattakin valita lautaselleen ruokia, jotka saavat olon tuntumaan hyvältä.

Suklaajäätelö ja pizza tuntuvat herkullisimmilta vaihtoehdoilta kuin lehtikaali ja mantelit, mutta niiden jälkeen olo voi tuntua turvonneelta ja väsähtäneeltä.

Siihen, millainen olo ruokailun jälkeen on, voi vaikuttaa itse. Lautaselle kannattaakin valita ruokia, jotka ovat sekä herkullisia että tekevät olon iloisemmaksi ja energisemmäksi.

Lue, mitkä superruoat maistuvat hyviltä ja tekevät olon paremmaksi!

1. Kananmunat

Kananmunista saa proteiinia. Ne ovat täyttäviä ja herkullisia ja tutkimukset ovat osoittaneet, että kananmunien jälkeen olo on kylläisempi kuin runsashiilihydraattisen aterian jälkeen. 

2. Marjat ja hedelmät

Hedelmät ja marjat ovat luonnon karkkia. Kokeile vaikkapa tuoreita omenoita tai mitä tahansa tuoreita marjoja. Ne sisältävät paljon vettä, maistuvat hyvältä ja sulavat helposti.

3. Säilyketonnikala

Säilyketonnikalasta saa omega-3-rasvahappoja sekä täyttävää proteiinia, joka auttaa pitämään verensokerin tasaisena. Kalan syöminen auttaa myös pitämään olon energisenä ja säännöllisesti syötynä sen on osoitettu vähentävän masennuksen riskiä.

4. Pavut, herneet, linssit

Pavut, herneet ja linssit ovat hyviä proteiinin lähteitä ja ne sisältävät myös kompleksisia hiilihydraatteja. Erään tutkimuksen mukaan 1–2 annosta palkokasveja viikossa suojaa vaihdevuosista kärsiviä naisia masennuskausia vastaan.

5. Kaurapuuro

Kaurasta saat kompleksisia hiilihydraatteja, jotka sulavat hitaasti ja antavat aivoille ja hermojärhjestelmälle niiden tarvitsemaa polttoainetta. Hiilihydraattien ansiosta syntyy myös serotoniinia, joka auttaa säätelemään mielialaa, ruokahalua ja unta.

6. Avokadot

Avokadojen kermainen koostumus miellyttää monia, mutta harvat ymmärtävät, kuinka terveellisiä nämä hedelmät ovatkaan. Ne sisältävät muun muassa runsaast vitamiineja, kaliumia ja terveellisiä rasvoja. Avokadolla voi jopa korvata voin monissa resepteissä.

KATSO RESEPTI: Avokadojäätelö

7. Hummus

Kikherneistä valmistettu dippi eli hummus sisältää proteiinia ja kuitua. Kun syöt sitä vielä vihannesten kanssa, on olosi taatusti hyvä!

8. Jogurtti

Kreikkalainen jogurtti on hyvä välipala, sillä se sisältää paljon proteiinia ja kalsiumia. Nauti marjojen kera!

9. Pähkinät ja siemenet

Pähkinät ovat kohtuudella nautittuna aina oiva valinta. Esimerkiksi mantelit antavat makuaisteille kaikkea tarpeellista. Ne ovat makeita, rouskuvia ja täyteläisiä. Laita ripaus mantelivoita kaurapuuroon proteiinia ja makua tuomaan!

10. Tee

Kupillinen teetä on vähäkalorinen, lohtua tuova juoma, jonka nautittuasi et ehkä haluakaan himoitsemaasi suklaapatukkaa. Jos makeanhimo iskee, kannattaakin kokeilla teen juomista ensi hätään!

Herne-avokadohummus 4:06

Lähde: Today

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat