Yksinkertainen kattilatesti paljastaa karun totuuden virvoitusjuomista – tekeekö mieli cokista?

Mikään ei maistu paremmalta kuin lasillinen kylmää limua aina silloin tällöin. Valinta tavallisen ja light-version välillä vain on tuskallinen ikuisuuskysymys. Yllä näkyvän videon jälkeen ei kuitenkaan ehkä tee mieli limua ollenkaan.

Suomalaiset juovat virvoitusjuomia Panimoliiton arvion mukaan keskimäärin noin 50 litraa henkeä kohden vuodessa. Sokerin ja keinotekoisten makeutusaineiden hyödyistä ja haitoista on käyty keskustelua jo pitkään.

Sokeri lihottaa, mutta makeutusaineet saattavat esimerkiksi lisätä ruokahalua. Niin tai näin, hämmästyttävä video tuo esiin virvoitusjuomien sokeri- ja kevytversioiden eron yllättävällä tavalla.

Lähde: 9GAGHome Science

***

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.