Mainos

Yksinkertainen kahvivirhe saa suomalaiset suunniltaan – uskomattoman moni loukkaantuu!

Tiesitkö, että moni suomalainen pitää loukkauksena sitä, jos kyläillessä emäntä tai isäntä ei tarjoile vierailleen kahvia?

Meiran teettämässä kyselytutkimuksessa selvisi, että suomalaiset pitävät emäntää tai isäntää epäkohteliaana, jos vieraille ei tarjota kahvia. Vastaajista peräti 71 prosenttia oli sitä mieltä, että kahvia on kohteliaisuuden nimessä tärkeää tarjota silloin, kun kotiin tulee vieraita.

Kulta Katriinan tammikuun 2016 alussa teettämään kuluttajatutkimukseen suomalaisten kahvikulttuurista vastasi internet-paneelissa 1018 iältään 18–70-vuotiasta suomalaista. Kyselyn toteutuksesta vastasi tutkimusyhtiö Cint.

Kyselytutkimuksen mukaan kahvi on suomalaisten mielissä suuressa arvossa myös erilaisissa perhejuhlissa. Peräti 89 prosenttia vastaajista kertoi, että suomalaisissa juhlissa juodaan kahvia. Vastaajista 44 prosenttia oli sitä mieltä, että perhejuhlien luonne kärsisi, mikäli kahvia ei olisi tarjolla.

– Suomalaisesta kahvikulttuurista kertoo omaa kieltään se, että kahvin tarjoilu juhlissa ei ole vain vanhan kansan tapa. Yli puolet kyselyymme vastanneista 18–22-vuotiaista oli sitä mieltä, että perhejuhlien ja merkkipäivien viettäminen kärsisi, jos juhlissa ei olisi tarjolla kahvia. Meistä on ilahduttavaa huomata, kuinka kahvi ja sen ympärille meillä rakentunut kulttuuri yhdistää niin nuoret ja vanhat kuin miehet ja naisetkin, Meiran markkinointipäällikkö Marleena Bask toteaa.

– Meillä on Suomessa todella hieno kahvikulttuuri, josta voimme olla ylpeitä, Bask jatkaa.

Miltä oikeaoppinen kahvinmaistelu näyttää? Katso video!

Lähde: Meira

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja