Yksi Suomen suosituimmista baareista on melkoinen ilmiö: "Harvan baarin aamu alkaa näin vauhdilla"

Oak Barrel sisältä
Helsinki-Vantaan lentokentän The Oak Barrel -pubin valikoimaa sisätiloista. MTV

Helsinki-Vantaan lentokentän irkkupubi The Oak Barrel on monelle tuttu pistäytymispaikka ja taatusti yksi Suomen suosituimmista baareista, ainakin sosiaalisessa mediassa.

Kukapa ei olisi joskus törmännyt sosiaalisessa mediassa ystävänsä lataamaan kuvaan Helsinki-Vantaan lentokentältä. Hyvin usein kuvan lataamispaikka sattuu olemaan lentokentän suosittu irlantilaispubi The Oak Barrel.

Monelle suomalaiselle matkaajalle pistäytyminen klassikkopubissa onkin jo muodostunut vakiintuneeksi lomanaloitusperinteeksi – ja asia täytyy tietysti kertoa myös ystäville Facebookin tai Instagramin välityksellä.

Suomen suosituin baari?

The Oak Barrel on toiminut Helsinki-Vantaan lentokentällä jo yli 20 vuotta, eikä sen suosio näytä hiipuvan. Irkkupubissa pistäytyminen ei katso kellonaikaa ja usein Oak Barrelin pöydät täyttyvät heti sen avattua ovensa, aamukuudelta. Voisiko kyseessä siis olla kenties Suomen suosituin baari?

– En tiedä voiko tällaista mitata, mutta harvan baarin päivä alkaa vauhdilla jo kello kuusi aamulla 365 päivää vuodessa, kertoo The Oak Barrrelin toiminnasta vastaavan SSP Finlandin operaatio- ja markkinointijohtaja Jussi Laakso.

Laakson mukaan kyseessä saattaa hyvinkin olla ainakin Suomen sosiaalisen median suosituin selfie-baari, johon tehdään myös eniten niin sanottuja check-ineja. Facebookissa yli 40 000 ihmistä on tähän mennessä niin sanotusti kirjautunut sisään suosikkipubiin.

– Miellyttävintä tässä on tietysti se, että tämä on täysin asiakkaista kummunnut ilmiö, jota emme ole millään tavalla itse ruokkineet, Laakso iloitsee.

Hanaolut suosituin tuote

Normaaleissa olosuhteissa toimivilla ravintoloilla anniskeluoikeudet alkavat Suomessa vasta aamuyhdeksältä, mutta matkustusympäristössä on Laakson mukaan poikkeussäännöt.

Toimituksen mietteitä The Oak Barrelista:

"Totta kai Öykkärissä pitää aina käydä ja ottaa kuva, jossa on mieluiten peukku pystyssä."

"Olen ollut lentokentällä monesti, mutta koskaan en ole käynyt Oak Barrelissa. Kavereiden päivityksiä sieltä näen somessa usein. Pitää varmaan hävetä, ja mennä ensi kerralla itsekin."

"Hassua, kun Oak Barrelissa usein kysytään, että otanko esimerkiksi viskin tilatun oluen lisäksi. Missään muualla tällaista ei tiedustella vuorokaudenajasta riippumatta"

"The Oak Barrel toimii kuten lentokenttä yleensäkin, ah sitä vapauden ja huolettomuuden tunnetta! Mutta auta armias, jos baari sattuukin olemaan kiinni juuri kun aiot lennolle. Pakollinen kuva Oak Barrelissa on oikeastaan jo varsinainen läppä somessa."

Lisäksi aukiolopäiviä Oak Barrelilla on vuosittain jopa 52–104 normaaleja baareja enemmän.

– Paljon asiakkaita käy verrattuna ”normaaliin baariin”. Tyypillistä asiakasta on vaikea määrittää, koska Oak on ikoninen kokokansan pub. Paikassa käy myös ihmisiä, jotka eivät muissa olosuhteissa olutravintolaan poikkeaisi. Viikonloppuisin korostuvat tietysti ”virallisten lomaoluiden” nauttijat, Laakso kertoo.

The Oak Barrelin myydyin tuote on Laakson mukaan perinteinen hanaolut. Paikka tunnetaan myös laajasta viski- ja pullo-olutvalikoimastaan.

Harvinaisen viskin nautiskeli yksi ja sama mies

Vaikka The Oak Barrelissa pistäytyykin runsaasti satunnaisia asiakkaita, on paikka onnistunut haalimaan myös vakiintuneen kanta-asiakaskunnan.

– Henkilökunta tuntee kanta-asiakkaiden nimet ja makumieltymykset, riippumatta kotipaikkakunnasta ja maasta. Esimerkiksi huutokaupasta hankitun, vuoden 1939 Linkwood Single Malt -viskin ensimmäiset ja viimeiset kaksi senttilitraa nautti yksi ja sama asiakas.

– Poikkeuksellista paikassa on myös se, että osa maailmalta palaavista käy vielä tervehtimässä maailmalle lähteviä ystäviään siellä, ennen laukkuaulaan siirtymistä.

Vaikka hilpeä, lomanaloituksen intoa täynnä oleva pubitunnelma voi joskus innostaa asiakkaan tilaamaan juoman jos toisenkin, ei Laakson korviin ole kantautunut kovin montaa tapausta, jossa matkaaja olisi myöhästynyt lennolta The Oak Barrelin takia.

– Harvemmin tätä tapahtuu, mutta kun olemme olleet toiminnassa vuodesta 1995, niin onhan toki joskus pääsyt näinkin käymään.

Katso videolta, miten lentokoneruoat syntyvät vantaalaisella tehtaalla:

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.