Jenny Sugar avautuu kirjoituksessaan ruoansulatusongelmistaan, joista hän pääsi eroon runsaskuituisella ruokavaliolla.
Amerikkalainen toimittaja, Jenny Sugar, kertoo kirjoituksessaan Popsugar-sivustolla matkastaan kohti turvotuksesta vapaata ja hoikempaa elämää. Tarina alkaa naisen yliopistoajoista, jolloin hän oli sanojensa mukaan ”juustolla elävä kasvissyöjä”.
Koska Sugarilla on myös laktoosi-intoleranssi, ruokavalio aiheutti ymmärrettävästi suolisto-ongelmia. Maitotuotteista luopuminen auttoi osaan ongelmista, mutta samaan aikaan aloitettu gluteeniton ruokavalio ei niinkään. Sugar kertoo yllättyneensä, että gluteenittomat tuotteet saivat hänet tuntemaan olonsa yhtä väsyneeksi ja turvonneeksi kuin gluteenia sisältävätkin.
Gluteeniton ruokavalio ei myöskään auttanut häntä pudottamaan painoaan, kuten moni oli lupaillut. Sugar toteaa jälkikäteen sen johtuneen luultavasti siitä, että hän söi päivittäin leivonnaisia, leipää, pastaa ja vegaanista jäätelöä, jotka sisältävät gluteenin sijaan runsaasti energiaa.
Einekset roskiin ja vihanneksia tilalle
Suolisto-ongelmat eivät ottaneet laantuakseen, ja kymmenenkin vuoden gluteenittoman ruokavalion jälkeen Sugar kärsi pahoista vatsavaivoista. Seuraavaksi roskakoriin lensi yliprosessoitu ruoka. Sugar alkoi syömään enemmän salaatteja, vihanneksia, keittoja, papuja, täysjyvää sekä hedelmiä.
Eroa entiseen hän luonnehtii valtaisaksi. Sugar tunsi puhtaamman ruokavalionsa ansiosta itsensä energisemmäksi, kevyemmäksi ja – mikä tärkeintä – vähemmän turvonneeksi. Turvotus ei palannut, vaikka hän alkoi taas syömään gluteenia.
