Nainen lisäsi yhtä ruoka-ainetta ruokavalioonsa – pääsi eroon turvotuksesta ja vatsavaivoista
Vatsavaivoihin ja turvotukseen voi olla joskus helppo ratkaisu. Täytyy vain huolehtia riittävästä kuidun saannista!
Yhdysvaltalainen Jenny Sugar löysi lopulta helpon ratkaisun turvonneeseen vatsaansa ja vatsavaivoihin. Sugar oli kärsinyt vatsavaivoista ja turvotuksesta pitkään, kunnes keksi ratkaisun, kertoo Popsugar-sivusto.
25–30 grammaa kuitua päivässä
Sugar vaihtoi prosessoidut ruoat salaattiin, keittoihin, papuihin, täysjyväviljoihin ja hedelmiin. Päivässä hän nauttii kuituja vähintään 25-30 grammaa. Hänen olonsa muuttui heti paremmaksi ja hän tunsi olonsa kevyeksi sekä energiseksi. Eikä hän joutunut kärsimään enää turvonneesta vatsasta.
Päivän kuitumäärä tulee helposti täyteen syömällä jokaisella aterialla vähintään kahdeksan grammaa kuitua ja välipaloilla neljä grammaa kuitua. Sugar antaa vinkiksi lisätä smoothieihin pellavansiemeniä ja marjoja, chiansiemeniä puuroon sekä papuja ja siemeniä salaatteihin.
Kuidun lisäämisestä oli hänelle myös muuta hyötyä. Hän kertoo tunteneensa itsensä paljon kylläisemmäksi kuin aikaisemmin ja näin ollen hänen tarvitsee syödä vähemmän kilokaloreita päivän aikana. Tämä auttoi Sugaria myös pudottamaan painoa.
Jos olosi on jatkuvasti turvonnut, vatsassa on ilmaa ja kärsit ummetuksesta, kannattaa miettiä saatko tarpeeksi kuitua. Yleissääntönä on, että kuitua pitäisi saada joka aterialla esimerkiksi marjojen, vihannesten, hedelmien tai täysjyvän muodossa. Kuitua kannattaa lisätä ruokavalioon vähitellen, jotta suolisto tottuu siihen.
Lähde: Popsugar
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti