Yhteensä 1,6 kiloa pekonia ja juustoa – Antti Rinteen kaloripommipasta SAK:n sivuilla ihmetyttää

pekoni (2)
Shutterstock

Antti Rinteen SAK:n sivuilla esittelemä kaloripommipasta hämmästyttää sisällöllään.

Valtiovarainministeri ja SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne paljasti SAK:n Hyvää työtä Suomi -kampanjan nettisivuilla suosikkireseptinsä, joka sisältää peräti 800 grammaa pekonia, 800 grammaa juustoa ja kuusi desilitraa kermaa.

– Pekonispagetista saa paljon energiaa ja se maistuu koko perheelle. Ohessa tarjotaan raikasta salaattia. Muksut tykkää lisätä tähän(kin) ketsuppia, Rinne kertoo.

Hurjan määrän kilokaloreita sisältävä pasta ei suinkaan ole siitä terveellisimmästä päästä ja onkin saanut aikaan keskustelua ravintosisältönsä vuoksi.

Antti Rinteen pekonispagetti

2 x 400 g pekonia
1,5 kpl punaista paprikaa
6 isoa valkosipulinkynttä
1 tl jauhettua mustapippuria
2 x 400 g mustaleimajuustoraastetta
500 g spagettia
6 dl vispikermaa
5 rkl oliiviöljyä

Leikkaa pekoniniput puolen sentin suikaleiksi, irrottele ja paista pannulla kypsiksi. Lisää kuutioitu paprika ja mausteet (murskatut valkosipulit ja mustapippuri). Sekoita, kunnes paprikat ovat pehmeitä. Lisää kerma.

Kiehauta seos jatkuvasti hämmentäen noin 10 min. Lisää toinen pussi juustoraastetta jatkuvasti sekoittaen, kunnes juusto sulaa. Siirrä pannu pois levyltä.

Keitä pari litraa vettä, lisää oliiviöljy ja spagetti. Keitä spagetti kypsäksi ohjeen mukaan ja kaada keitinvesi pois.

Lisää kastike spagetin sekaan ja sekoita kunnolla. Lisää toinen pussi juustoraastetta sekoittaen se kunnolla joka puolelle.

Jätä vetäytymään 10 minuutiksi, ja ruoka on valmis tarjottavaksi.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!