Ruokakauppojen yrttihyllyt pursuavat kesällä erilaisia mielenkiintoisia yrttejä, mutta mihin niitä voi käyttää?
Kirveli, korianteri, kynteli – tarjolla on nykyään joukko erilaisia tuoreita yrttejä, joiden nimet eivät välttämättä sano mitään. Ota selvää, mihin ruokalajiin kukin yrtti sopii erityisen hyvin mausteeksi, ja valmista jatkossa entistä maukkaampaa ruokaa!
Aasian minttu
Pehmeä aniksen makuinen Aasian minttu sopii erityisen hyvin wokkeihin ja tuo vaihtelua esimerkiksi kanawokin perinteisiin makuihin. Aasian minttu sopii myös lakritsijäätelöön sekä mausteeksi kylmiin juomiin ja teehen.
Auringonkukanverso
Auringonkukanverso on erityisen sopiva koristeeksi, mutta se tuo mukavasti lisämakua salaatteihin, voileivälle sekä keittoihin ja kasvisruokiin. Versot kannattaa lisätä lämpimiin ruokiin vasta viimeisenä, kun ruoka on muuten jo valmista, jotta sen rakenne ei kärsi.
Basilika
Tomaatin ja mozzarellajuuston makuparina tuttu basilika tuo helposti lisämakua pussikeittoihin. Basilikalla voi maustaa myös pastan, ja koska se on maultaan itsessään niin voimakas, voi sitä käyttää myös pastan pääraaka-aineena.
Herneenverso
Herneenversot sopivat hyvin sekä koristeeksi, voileivän päälle että osaksi salaatteja. Pannulla kypsennetyt herneenversot ovat myös oiva lisäke kalaruoalle.
Kanelibasilika
Monelle tulee yllätyksenä, että kanelibasilika sopii oivallisesti osaksi glögin mausteseosta. Kanelibasilikaa kannattaa kokeilla myös jauhelihakastikkeen mausteena, sillä se tuo siihen uudenlaista twistiä.
Kirveli
Ehdottomia ykkösruokia, joihin kirveliä kannattaa lisätä, ovat sieniruoat. Niiden lisäksi kirveli sopii sekä munakkaan koristeeksi että valmiiden keittojen pinnalle.
Korianteri
Erityisen hyvin etenkin kanan ja kalan seuraksi yrteistä sopii korianteri. Korianteri on myös erityisen sopiva makupari avokadolle, tomaatille ja sipulille, ja se sopiikin siksi hyvin erilaisiin salsoihin ja dippeihin.

