6:22

Yhä useampi valitsee tämän juoman oluen tai viinin sijaan – valtava trendi niin baareissa kuin kotikeittiöissä!

Tutkimuksen mukaan yhä useampi suosii perinteisten hanajuomien ja viininen sijaan cocktaileja. Erilaiset juomasekoitukset ovat tutkimuksen mukaan löytäneet tiensä myös kotikeittiöihin.

Videolta voit poimia huippubaarimestarin vinkit helppojen drinkkien valmistukseen.

Brittitutkimuksessa selvisi, että monet ihmiset ovat siirtyneet nauttimaan perinteisten baarijuomien sijaan eksoottisimpia vaihtoehtoja, kuten mojitoja ja martineita.

Erilaisten cocktailien suosio on tällä hetkellä niin suurta, että lähes puolet tutkimukseen osallistuneista henkilöistä kertoi omistavansa drinkkien tekoon tarvittavaa välineistöä, joiden ansiosta he voivat nauttia juomista myös kotioloissa.

Kahdentuhannen henkilön tutkimuksessa joka viides vastaaja nimesi itsensä cocktail-harrastajaksi, ja yksi neljäsosa vastaajista mainitsi drinkkien tekoon liittyvät taidot asiaksi, jotka he haluaisivat hallita tulevaisuudessa.

Drinkit tekevät tuloaan myös ruokapöytään

Vielä tällä hetkellä moni, yli kolmasosa vastaajista, nauttii cocktaileja ennen tai jälkeen aterian, mutta tulevaisuudessa juomasekoituksia saattaa löytyä yhä useammin myös itse aterialta.

The Modern Cocktail Guide -oppaan kirjoittaneen Anna Jonesin mukaan kiinnostus drinkkejä kohtaan on tuomassa nämä juomat myös ruokapöytään erilaisten ruokalajien kumppaniksi. Jos et vielä ole kokeillut nauttia juomasekoituksia läpi aterian, nyt siihen on täydellinen hetki.

– Ideana on tehdä siitä ihana jaettu elämys; tuoda ystävät ja perhe yhteen, ja nauttia ajan kanssa herkullisia juomasekoituksia illallisen lomassa, Jones kertoo.

Oletko jo kokeillut näitä drinkkejä: Kokkien jouluinen drinkki, Aperol Spritz, Syreenisiirappidrinkki

Lähde: Independent

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja