Vyötärö vihdoinkin kapeaksi – helpot tavat saada sitkeimmätkin kilot pois

laihdutus
Keskity myös siihen, miten syöt, älä vain siihen, mitä syöt. Shutterstock

Eikö vaa’anlukema tipu yrityksistä huolimatta?

Olet juonut vettä, jättänyt jälkiruoat, aloittanut liikunnan, mutta viimeiset kilot istuvat sitkeästi vyötäröllä. Kuulostaako tutulta?

Kyse ei välttämättä ole siitä, mitä syöt, vaan sitä, miten syöt. Kokeile Fitness Magazinen kolmea kikkaa, jotka auttavat karistamaan ne viimeisetkin ylimääräiset kilot.

Syö terveellisiä rasvoja

Terveelliset rasvat edesauttavat painonpudotusta kiihdyttämällä aineenvaihduntaa, pitämällä nälän poissa ja stimuloimalla rasvanpolttoa.

Syö pehmeitä rasvoja joka päivä esimerkiksi avokadon, pähkinöiden, siementen ja kasviöljyjen muodossa.

Varaa ruokailulle aikaa

Onko tapanasi haukata aamupala samalla, kun selaat Facebookia, päivän lehteä ja kiskot päällesi kenkiä? Tai nautitko päivällistä aina television ääressä? Hidasta ruokailutahtia ja varaa syömiselle kunnolla aikaa.

Syömistahdin hidastaminen on yksi painonpudotuksen avaimista. Kun seuraavan kerran syöt, varaa syömiselle aikaa 20 minuuttia. Istu alas ja maistele ja haistele ruokaa. Kun keskityt ruokailuun, tunnistat helpommin kylläisyydentunteen etkä tule ahmineeksi liikaa.

Pureskele rauhallisemmin

Tutkimusten mukaan paino-ongelmista kärsivät pureskelevat usein ruokansa liian nopeasti. Yhden tutkimuksen mukaan pureskelutahdin hidastaminen vähensi syötyjen kalorien määrää jopa 10 prosentilla.

Rauhallinen pureskelu saa ravintoaineet imeytymään paremmin ja kehon tuntemaan kylläisyyttä nopeammin. Rauhallinen syömistahti saa myös maistamaan ruoan paremmin.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.