Vyötärö hoikemmaksi ja mieli virkeäksi luonnollisella puhdistuskuurilla

vihreät vihannekset
Shutterstock

Haluatko karistaa senttejä vyötäröltä? Kun keho puhdistuu ylimääräisistä kuona-aineista, on olo energisempi ja vyötärökin hoikempi.

Monien haaveissa olisi saada karistettua muutamia ylimääräisiä kiloja. Jos haluat pudottaa painoa vielä loppukesän rantalomaa ajatellen, hyvä startti elämäntapamuutokselle ja laihdutuskuurille voi olla luonnollinen puhdistuskuuri, jonka avulla saat kenties poltettua rasvaa, mutta myös nostettua mielialaa. Muutaman viikon puhdistuskuurin aikaan kiloja voi lähteä roppakaupalla – ihmisestä riippuen. Puhdistuskuurilla voi saada tuloksia jo parissa päivässä, kun kehon ylimääräiset nesteet poistuvat ja paino laskee.

Vältä prosessoituja ruokia

Puhdistuskuureja on monenlaisia, mutta perusperiaate on kaikissa sama: ruokavaliosta jätetään pois kaikki prosessoitu ruoka kuten sokerit ja huonot hiilihydraatit. Turvotuksesta ja ilmavaivoista pääsee eroon pudottamalla ruokavaliosta myös yliherkkyyttä aiheuttavat raaka-aineet kuten gluteenin ja maitotuottet. Näiden raaka-aineiden lisäksi puhdistuskuurin aikana suositellaan välttämään alkoholia, kofeiinia, soijaa, maissia ja teollista lihaa.

Pidä nestetaso korkealla

Puhdistuskuurin aikana on tärkeää juoda paljon vettä, jotta keho voi toimia tehokkaana puhdistajana. Puhdistuskuurin aikana voi juoda myös tiettyjä mehuja, kunhan tarkkailee raaka-aineita. Puhdistusmehuissa suositaan useimmiten vihreää teetä sekä nestettä poistavia vihreitä vihanneksia. 

Suosi luonnollisia ruokia

Korvaa prosessoidut ruoat ruokavaliossasi ravinne- ja vitamiinipitoisilla ruoilla. Suosi tiettyjä hedelmiä ja vihanneksia, jotka auttavat edistämään ruoansulatusta, ylläpitävät maksan toimintaa ja stimuloivat kehon luonnollista puhdistautumista. Kokeile vaikkapa parsaa, kirsikoita ja artisokkia.

Puhdista ajatuksesi liikunnalla

Liikunta tekee hyvää sekä keholle että mielelle, joten pieni urheilukin kannattaa puhdistuskuurin aikana. Jos supistat puhdistuskuurin aikana normaaleja kalorimääriäsi, kannattaa rankat hikijumpat kuitenkin unohtaa.  

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja