Vuoden hittidrinkki: Tämän klassikkojuoman menestys on suomalaisten ansiota – oletko sinä maistanut?

Caipiroska
Kuvassa Nordic Caipiroska. Altia

Vuoden hittidrinkiksi ennustettu caipiroska-cocktail täyttää tänä vuonna 25 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi Suomen parhaiden cocktailbaarien baarimestarit on kutsuttu tuunaamaan ikonista juomaa uusiksi.

Klassikkodrinkki caipiroska täyttää 25 vuotta vuonna 2017. Caipiroskaa on ennustettu myös tämän vuoden hittijuomaksi.

Juhlavuoden kunniaksi Altia on järjestänyt kutsukilpailun, jossa Suomen parhaiden cocktailbaarien baarimestarit on kutsuttu kehittämään moderneja versioita klassikkojuomasta. Kilpailu ratkeaa maaliskuussa.

Caipiroskan menestys suomalaisten ansiota

Caipiroska on saanut alkunsa brasilialaisen kansallisjuoman caipirinhan ansiosta. Caipirinha valmistetaan perinteisesti sokeriruokoviinasta, caipiroska puolestaan vodkasta.

Vodkaversion kansainvälinen menestys on pitkälti suomalaisten ansiota. Kevättalvella 1992 Finlandia Ambassadors -klubi kokoontui ensimmäistä kertaa Saariselällä. Silloinen Alkon vientiosasto oli kutsunut koolle tuon ajan eturivin baarimestareita keskustelemaan tavoitteenaan löytää ideoita ja konsepteja Finlandia Vodkan markkinointiin kotimaassa ja ulkomailla.

Nyttemmin jo edesmennyt Pertti Siikarla, joka myöhemmin tunnettin erityisesti Suomen baarimestareiden ja kannattajien kerhon F.B.S.K. ry:n neuvonantajana, toi esille caipiroskan. Pertti oli matkoillaan törmännyt caipirinhaan ja sen vodkapohjaiseen versioon caipiroskaan.

– Ennen Finlandia Vodkan maailmanlaajuista kampanjointia caipiroska oli tunnettu ainoastaan Etelä-Amerikassa. Caipiroskasta muodostui hankalan alun jälkeen kaikkien tuntema ja erittäin suosittu juomakategoria ympäri maailmaa. Finlandialla oli aikanaan myös viisivuotinen tavaramerkkisuojaus Caipiroskalle. Caipiroskassa yhdistyvät puhtaat ja yksinkertaiset maut, tuore lime ja sokeri, sekä vodka, kertoo Markku Raittinen, Finlandia Vodkan Master Taster tiedotteessa.

Lähde: Finlandia Vodka

***

 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja