Voilla 45 kiloa laihemmaksi – tuhannet vannovat tämän rasvanpolttoniksin nimeen

Monet paleo-ruokavaliota noudattavat laihduttajat ovat tänä vuonna hurahtaneet toden teolla voikahviin.

Voiko voin lisääminen kahvin joukkoon todella auttaa painonpudotuksessa? Ainakin tällaisen juoman nimeen vannovat jo tuhannet laihduttajat. Bulletproof Coffee -nimellä kulkevan juoman, eli voikahvin keksijä Dave Asprey vakuuttaa sekoituksen tekevän terveydelle pelkästään hyvää. Suolattoman luomuvoin lisäksi kahviin lisätään MCT-öljyä, jota valmistetaan ilman kemikaaleja palmu- ja kookosöljystä. MCT-öljyn sanotaan olevan tavallista kookosöljyä huomattavasti tehokkaampi energianantaja.

45 kilon painonpudotus voikahvilla

Voikahvilla voi Aspereyn mukaan korvata aamiaisen ja se auttaa muun muassa pitämään energiatasot tasaisina, mielen virkeänä sekä polttamaan rasvaa.

Voikahvi kuulostaa melkoiselta kaloripommilta – ja sitä se todella onkin. Kun iso Starbucksin latte täysmaidolla sisältää huimat 220 kilokaloria, voi voikahvin energiamäärät kavuta jopa 810 kilokaloriin voin määrästä riippuen. Dave Asperey lisää itse kahvinsa joukkoon jopa kuusi ruokalusikallista voita.

Tämä voi kuulostaa järkyttävältä, mutta toisaalta Asperey on itse laihtunut yli 45 kiloa korvaamalla aamupalansa voikahvilla ja noudattamalla paleo-ruokavaliota.

Öljyn ja voin hyödyt

Joidenkin tutkimusten mukaan MCT-öljy on erityisen tehokas apu laihduttajalle, sillä se muuttuu kehossa nopeasti energiaksi, eikä varastoidu rasvaksi. Tämän vuoksi etenkin urheilijat ja painonpudottajat ovat suosineet tätä öljyä jo vuosikymmenien ajan rasva-aineenvaihduntaa tukevana energianlähteenä. Öljyä käytetään myös yleisesti rasvojen imeytymishäiriöiden ravitsemushoidossa sekä ketogeenisen ruokavalion tukena.

Kahviin lisättävä luomuvoi sisältää sen sijaan runsaasti omega-3 -rasvahappoja. Voin tulisi olla nurmirehua syöneen lehmän maidosta valmistettua luomuvoita.

– Voikahvi voi olla energiaa-antava aamupala, joka tarjoaa monia ravineita, hillitsee nälkää ja voi myös lisätä kehon rasvanpolttoa, ravitsemusterapeutti Amy Shapiro toteaa.

Lue lisää voikahvista ja kahvin valmistusohje Makuja.fi:stä

Lähteet: Fitsugar, Cocovi

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja