Voiko ylioppilaslahjaksi antaa viinipullon? Asiantuntija vastaa!

viinipullo,-juhla
Sopiiko viinipullo ylioppilaslahjaksi? Shutterstock

Pian vietetään ylioppilasjuhlia ja lahjan etsiminen saattaa joskus tuntua hankalalta. Viinipiru Arto Koskelo arvioi viinipullon soveltuvuutta ylioppilaslahjaksi.

Tuottaako ylioppilaslahjan etsiminen tuskaa? Viiniasiantuntija Arto Koskelon mielestä yksi hyvä lahjaidea voi olla esimerkiksi viinipullo. Mistä syystä erilaiset viinipullot sopivat ylioppilaalle lahjaksi?

– Viinipullo on mitä mainioin lahja uudelle ylioppilaalle, koska 18-vuotiaana saadut kravatit tai helmikorut eivät takuulla näytä hyvältä enää kymmenen vuoden päästä, Koskelo muistuttaa.

– Nyrkkisääntö on, että mikäli todistuksessa on laudatureita, maailma on sankarille velkaa aitoa samppanjaa, Viinipiru vinkkaa.

Samppanjapullo tukee tilaisuuden arvokkuutta

Viiniasiantuntijan mielestä samppanja on tilaisuuden arvokasta luonnetta kunnioittava ja turvallinen valinta myös siksi, että samppanja kestää heittämällä juomakelpoisena pari vuotta. Koskelo kuitenkin muistuttaa, että on muutamia paikkoja, jossa lahjaksi saatua pulloa ei kannata säilyttää.

– Samppanjapulloa ei saa säilyttää ikkunalaudalla, patterin vieressä tai takan päällä.

Ylioppilasjuhlissa juhlakalun täytyy tuntea olonsa arvostetuksi, sillä se on normaalisti yksi hänen elämänsä ikimuistoisimmista päivistä. Koskelon mielestä tähän tilaisuuteen sopii hyvin myös hieman arvokkaampi vaihtoehto.

– Jos haluat antaa lahjan, jonka antamisen ajatus niiaa korostetusti kohti tulevaisuutta, osta vuosikertasamppanjaa. Se on useimmiten varsin hyvää jo antamisen hetkellä, mutta kehittyy suotuisasti jopa vuosikymmeniä.

– Samppanjan antamista tukee myös se, että pullo samppanjaa tekee onnelliseksi kaksi kertaa: lahjan saamisen hetkellä ja sittemmin juomisen hetkellä, Viinipiru lisää.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja