Mainos

Voiko valkosipulin kuoriminen todella olla näin helppoa? Testasimme ylistetyn vesiniksin

Irtoavatko valkosipulinkynsien kuoret todella pelkän veden avulla? Testasimme uuden niksin.

Niksejä sipulien ja valkosipulien kuorimiseen on olemassa kymmeniä, ellei jopa satoja. Valkosipulin kohdalla ehkäpä se kätevin tapa on kynnen murskaaminen veitsen terän selustalla, jolloin kuoret irtoavat todella helposti.

On kuitenkin hauska joskus kokeilla myös netissä kiertäviä ”superniksejä”, jotka lupaavat kuorimisen olevan helpompaa kuin koskaan. Tuore internetin villinnyt niksi mahdollistaa ison valkosipulimäärän kuorimisen nopeasti ja helposti – siis nopeammin kuin kokkienkin suosimalla veitsitekniikalla. 

Tämä vesiniksi on Britannian Koko Suomi leipoo -ohjelman voittaja Nadiya Hussainin käsialaa. Nadiya ylisti valkosipulin kynsien kuorimistapaa tuoreessa Netflix-ohjelmassaan, Nadiya’s Time to Eat.

Nadiya näyttää ohjelman ensimmäisessä jaksossa, miten saa kuorittua kahden kokonaisen valkosipulin kynnet nopeasti.

– Sen sijaan, että käyttäisit aikaa jokaisen kuorimiseen erikseen, laitetaan hieman kiehuvaa vettä kulhoon valkosipulien kanssa. Minuutissa kuorien pitäisi irrota helposti, Nadiya vakuuttaa.

The Kitchn -ruokasivuston ruokatoimittaja Naomi Tomky testasi Nadiyan niksiä ja kertoo sen toimineen ainakin kohtuullisen hyvin. Hänen mukaansa kuoret irtosivat osasta kynsiä kuin itsestään, mutta toisia piti irrotella itse.

Päätimme testata suositun niksin toimituksessa. Katso videolta, miten kävi!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja