Mainos

Voiko ihminen syödä niin paljon, että vatsa repeää? Asiantuntija vastaa

Jouluna moni herkuttelee enemmän kuin muulloin, ja ähky saattaa vaivata joulunpyhien aikaan, mutta voiko ihmisen vatsalaukku todella revetä syömisestä?

Makuja.fi otti selvää, onko todella mahdollista, että joulun ähky päätyy siihen, että vatsalaukku repeää. Selvisi, että terve ihminen ei voi tässä onnistua.

TIESITKÖ? THL:n arvion mukaan suomalaiset lihovat 0,5–3 kiloa joulunpyhien aikana. Se tarkoittaa sitä, että me mätämme joululautaselle noin 3 500–21 000 kilokaloria enemmän kuin tavallisesti.

– Se on terveellä ihmisellä mahdottomuus, HK:n ravitsemusasiantuntija Soile Käkönen kertoo.

– Terve ihminen ei pysty syömään niin paljon, että vatsalaukku repeäisi, eli tällaista katastrofia joulupöydässä ei pääse syntymään, Käkönen selventää.

Vaikka olo olisi todella täysi, muuttuu syöminen terveillä ihmisillä mahdottomaksi siinä vaiheessa, kun vatsalaukku alkaa oikeasti täyttyä.

– Vatsalaukku venyy todella paljon, ja terveellä ihmisellä vatsalaukulla tulee rajat vastaan. Meidän aivoissamme on kylläisyyshormoneita, jotka lähtevät välittämään viestejä, että nyt kannattaisi lopettaa, Käkonen summaa.

Makuja.fi testasi Helsingin suurimman pizzan. Katso video:

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja