Vitamiinipommin menekki räjähti ”kaikkien aikojen myyntiennätykseen”: Suomalaiset hamstrasivat miljoonia kiloja!
Kuukauden satokausituotteet ovat löytäneet tiensä kuluttajien ruokapöytiin.
Sitrushedelmät ovat maistuneet suomalaisille helmikuun aikana. Appelsiinit kävivät kaupaksi hurjalla tahdilla, ja viime kuussa tehtiinkin S-ryhmän kaupoissa kaikkien aikojen appelsiininmyyntiennätys: oransseja c-vitamiinipommeja ostettiin yli 3,5 miljoonaa kiloa.
S-ryhmä mukaan tiensä suomalaisten sydämiin löysi myös maailman parhaaksi appelsiiniksi hehkutettu veriappelsiini Tarocco. Sitä ostettiin yli kahdeksankertainen määrä viime vuoteen verrattuna.
Myös muut helmikuun satokausikasvikset myivät tänä vuonna edellisvuotta paremmin. Hunajapomelon kysyntä lähes kuusinkertaistui, bataattia ja luomuporkkanaa ostettiin tuplamäärä viime vuoteen verrattuna ja verigreippiä myytiin 15 prosenttia viime helmikuuta enemmän.
Maaliskuun Kuukauden satokausituotteita ovat:
- Mandariini (Nadorcott)
- Appelsiini (Shamouti Jaffa)
- Päärynä (Conference)
- Mango
- Parsakaali
- Keltasipuli
- Makea sipuli
- Valkosipuli
Maaliskuussa uudet satokausituotteet
Maaliskuussa sesongissa ovat edelleen sitrushedelmät, mutta kauppojen valikoimiin ilmestyy myös muun muassa erilaisia sipuleita. Sesongissa ovat myös israelilaiset Jaffa Shamouti -appelsiinit sekä siemenettömät, ohutkuoriset ja mehukkaat Nadorcott-mandariinit.
S-ryhmän kaupoissa kuukauden satokausituotteet valitaan yhteistyössä Satokausikalenterin kanssa.
Lähde: Patarumpu
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan