Viski on erinomainen kesäjuoma – nauti sellaisenaan tai drinkkinä

viski
Sitruunaviipaleet ja jääpalat sopivat kesäisen viskilasillisen kumppaniksi. Shutterstock

Viskeistä löytyy paljon kesäisiä makuja, joiden asiosta ne soveltuvat erinomaisesti kesäjuomiksi. Kokeile ja ylläty!

Viskin juominen liitetään usein sikarinhajuiseen talvi-iltaan, mutta monen yllätykseksi viski sopii hyvin myös kesäjuomaksi. Aivan, luit oikein. Viski on hyvin monipuolinen juoma, jota voi nauttia sellaisenaan tai erilaisten drinkkien raaka-aineena.

Hedelmäinen viski sopii erinomaisesti kesäjuomaksi jääpalan kanssa tarjoiltuna. Raikkailla mehuilla tai virvoitusjuomilla pidennetyt viskipohjaiset drinkit puolestaan raikastavat tilanteesta riippumatta. Tässä parhaimmat viskivaihtoehdot kuumiin kesäpäiviin.

Irlantilainen viski huokuu kesää

Irlantilainen viski on oiva kesäjuoma, sillä tämä maa tuottaa enimmäkseen pehmeitä ja hedelmäisiä viskejä ilman savun makua. Bourbon- ja sherrytynnyreissä kypsytys saa viskeihin aikaan aintulaatuisen, hieman pähkinäisen maun. 

Irlantilaisesta viskistä huokuu kesää. Sen rikas hedelmäinen makumaailma on omiaan tyylikkääksi kesäjuomaksi. Mausta voidaan erottaa papaijaa, melonia ja sitrusta. Green spot -merkkiset viskit ovat aivan omaa luokkaansa kesäviskien joukossa. Lisää viskilasiisi jääpala ja nauti.

Skotlantilainen single malt tarjoillaan sitruunan kera

Single malt-viskit sekoitetaan yhden tislaamon eri mallastisleistä. Viime vuosina eteläskotlantilaisen viskin suosio ja kysyntä on kasvanut moninkertaisesti, vaikka tislaamoiden määrä onkin vähentynyt huomattavasti.

Skotlantilaisten single malt-viskien pehmeästä mausta voi löytää kesäisiä makuja, kuten vaniljaa ja kookosta, mutta myös aavistuksen sitrusta ja persikkaa. Nämä hedelmäiset maut saadaan esille pitkän tammitynnyrikypsennyksen aikana. Kesäinen ja raikas drinkki saadaan lisäämällä viskin joukkoon tonicia ja sitruunan kuorta.

Japanilaisessa viskissä aavistus ruohoa

Viski on erittäin suosittu juoma Japanissa ja Japani onkin maailman toiseksi suurin mallasviskin tuottaja heti Skotlannin jälkeen. Kuuluisin tislaamoista lienee korkealla vuoristossa sijaitseva Hakushu, yksi maailman suurimmista tislaamoista. Omalaatuisen sijaintinsa vuoksi japanilaisissa viskeissä korostuu raikas, hieman ruohomainen maku, jonka vuoksi ne sopivat täydellisesti kesäjuomaksi.

Makumaailmasta voidaan erottaa myös vihreää omenaa, mäntyä ja kamomillaa. Nämä viskit ovat erittäin tyylikkäitä, ja soveltuvat erinomaisesti tarjoiltavaksi aperitiivina. Kesädrinkki valmistuu kylmällä kivennäisvedellä pidennetystä viskistä.

Lähteet: Alko, Foodrepublic

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!