Viranomaiset puuttuivat jouluoluen etikettiin – joulupukki jouduttiin poistamaan kuvasta!

2000

Perinteisen Jouluoluen etikettiä jouduttiin muuttamaan aikoinaan siksi, että silloinen asiaa valvonut viranomainen oli sitä mieltä, ettei joulupukki ollut sovelias hahmo olutpullon etikettiin.

Perinteistä Jouluolutta pannaan tänä vuonna jo 30. kerran. Vuosien saatossa klassikkojuoman etiketti on käynyt läpi paljon – ja kerran sitä jouduttu muokkaamaan viranomaisten vaatimuksesta.

– Vuonna 2008 Sinebrychoffin Jouluoluen etiketti – jossa oli joulupukki vuodesta 2000 alkaen – muutettiin viranomaisten ohjeesta, Sinebrychoffin viestintäjohtaja Timo Mikkola kertoo.

– Me toimimme aina viranomaisten ohjeiden mukaan, Mikkola painottaa.

Ohjeistuksen myötä perinteinen joulupukki sai väistyä olutpullon kyljestä. Pukin sijaan klassikkopulloa on viime vuodet komistanut kuva panimohevosista ja kahdesta ajurista, Eerosta ja Markusta. 

– Etiketin on tehnyt tuusulalainen taiteilija Marleena Ansio. Ilman pukkiakin etiketti on oikeastaan nyt jouluisempi, Sinebrychoffin viestintäjohtaja Timo Mikkola kertoo.

***


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!