Revitkö margariinirasiasta aina alumiinisen välikannen pois? Säilytätkö veistä jääkaapissa ja pyyhit ylimääräisen rasvan muruineen takaisin margariinipurkkiin? Kysyimme asiantuntijalta, millainen on oikeaoppinen margariinietiketti.
Meillä jokaisella on omat tapamme käsitellä margariini- tai voilevitepurkkia. MTV:n toimituksessa käytiin kiivasta keskustelua aiheesta ja mielipiteitä oikeaoppisesta käytöstä löytyi laidasta laitaan.
– Meillä folio otetaan kokonaan pois häiritsemästä. Käytön jälkeen suljen kannen normaalisti ja laitan voiveitsen yleensä lepäämään rasian päälle jääkaappiin. Mies tapaa ottaa folion pois, iskeä reiän purkin kanteen ja veitsen siihen töröttämään. Tästä tavasta en pidä yhtään, koska purkista sojottava veitsi on epäkäytännöllinen, toimittajamme Tuuli päivitteli.
– Kyllästyin pöydillä lojuviin voiveitsiin ja keksin mielestäni mahtavan patentin siihen, miten veitsi pysyy aina oikeassa paikassa. Meillä leikataan rasian kannen toiseen päähän aina kaksi viiltoa. Viillot antavat rasiassa säilytettävälle veitselle tilaa. Sama veitsi siis pysyy rasiassa koko rasian eliniän ajan. Monet ovat tätä kikkaa ihmetelleet, mutta tämä toimii meillä. Vielä kun keksisi miten sen levitepurkkia kaivavan tyypin saisi kiinni. Kukaan ei koskaan tunnusta, toimittajamme Hanna puolestaan kertoi.
Keskustelun myötä päätimmekin hankkia margariinirasian oikeaoppiseen käyttöön asiantuntijan virallisen kannan.

