Vinkkejä vappupiknikille – älä pakkaa näitä ruokia mukaan

shutterstock_156067106
Shutterstock

Moni suuntaa vapun kunniaksi piknikille puistoon. Katso Maa- ja kotitalousnaisten vinkit siihen, mitä kaikkea vappupiknikille kannattaa valmistaa – ja mitkä herkut kannattaa jättää kotiin.

Piknikille kannattaa varata sekä suolaista että makeaa tarjottavaa, mutta tietyt helposti pilaantuvat ruoat kannattaa syödä piknikin sijaan kotona. Tarjoilujen valmistamisessa kannattaa ottaa huomioon myös se, että niitä on helppo syödä lautanen sylissä, sillä käytössä ei usein ole pöytää.

– Kaikkein helpoimmin pilaantuvat tai vaikeasti retkioloissa syötävät ruoat ja leivonnaiset, kuten majoneesia sisältävät salaatit ja kermavaahtotäytteiset leivonnaiset kannattaa jättää kotitarjoiluihin, neuvoo Maa- ja kotitalousnaisten Keskuksen järjestöpäällikkö ja ruoka-asiantuntija Helena Velin.

Piknikille piirakoita, leipiä ja muffineita

Kädestä syötävät leivonnaiset kuten piirakat, leivät ja pasteijat ovat helppoja eväsruokia. Tortillat tai rieskat täytteineen kääriytyvät näppärästi ruokaisiksi wrapeiksi.

Makeista leivonnaisista retkieväiksi sopivat esimerkiksi muffinit, pullat ja keksit. Vappupiknikille kuuluvat itseoikeutetusti myös munkit – ulkona syödessä saa sokerikin varista huoletta. 

Pakkaa salaatinlehdet erikseen, pakasta juomat

Pastapohjaiset salaatit säilyttävät hyvin rakenteensa. Mahdolliset salaatinlehdet on hyvä pakata erikseen ja lisätä salaattiin vasta juuri ennen tarjoilua.

– Salaatit voi pakata vaikka viehättäviin lasisiin säilykepurkkeihin. Ne ovat myös kauniita ruokailuastioita, vinkkaa Helena Velin.

Juomia voi pitää pakastimessa tuokion ennen eväiden pakkaamista, jolloin ne toimivat matkan aikana kylmävaraajina. Mehun sekaan voin lisätä lähtiessä myös jäisiä pakastemarjoja kylmän säilyttäjiksi ja koristeeksi.

KATSO RESEPTI:  Poreileva mehujuoma

Gluteenittomat eväät on helppo valmistaa

Kun kyse on piknikistä, on herkuttelijoiden erikoisruokavaliot syytä ottaa huomioon samaan tapaan kuin silloin, kun vieraita kutsutaan kotiin. Esimerkiksi gluteenittomat herkut valmistuvat helposti myös vappupiknikille.

Lähde: Maa- ja kotitalousnaiset

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja