Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Villitys haastaa proteiinimarkkinat: Kotimainen keksintö korvaa lihan kauralla

Helsinkiläisen Gold&Green Foodsin nyhtökauraa, joka on valmistettu hiertämällä kotimaisesta kaurasta, härkäpavusta ja herneestä.
Helsinkiläisen Gold&Green Foodsin nyhtökauraa, joka on valmistettu hiertämällä kotimaisesta kaurasta, härkäpavusta ja herneestä.Lehtikuva
Julkaistu 29.03.2016 03:00

MTV LIFESTYLE - STT

Suomalaisten proteiinivillitys ei näytä hiipuvan. Yritykset pyrkivät vastaamaan kuluttajien toiveisiin tuomalla markkinoille uusia proteiinipitoisia tuotteita.

Valion kategoriapäällikkö Jussi Mattsson kertoo, että jatkossa kiinnitetään entistä enemmän huomiota proteiinin laatuun ja sokerin määrään.

Mattssonin mukaan välipalarahkojen suosio on kasvanut jo viiden vuoden ajan. Jatkossa kasvu tulee uudenlaisista ”lisäarvotuotteista”, ei niinkään tavallisesta rahkasta.

– Perusrahkamarkkina alkaa olla koluttu. Se on todella iso kategoria, mutta nyt pitää keksiä jotain uutta.

Ravintola-alan asiantuntijat ovat nimenneet kasvikset yhdeksi vuoden 2016 ruokatrendeistä, ja YK on julistanut vuoden 2016 palkokasvien vuodeksi. Samaan aikaan Suomessa kehitetään uutta proteiininlähdettä, jossa on potentiaalia vientituotteeksi.

Tuotteen nimi on nyhtökaura, ja sillä voi korvata lihan ruuanlaitossa. Nyhtökaura muistuttaa rakenteeltaan ja suutuntumaltaan viime vuosien hittiruokaa nyhtöpossua.

Nyhtökaura valmistetaan kaurasta ja palkokasveista. Sen takana on helsinkiläinen Gold&Green Foods, joka käynnistää parhaillaan tuotantoaan. Nyhtökaura on tarkoitus saada päivittäistavarakauppoihin kevään aikana. Aluksi yritys panostaa Suomen ja Ruotsin markkinoihin, mutta myöhemmin nyhtökauraa on tarkoitus viedä laajemmalle.

– Kysyntä on ollut huikeaa. Todennäköisesti tuotantokapasiteetti riittää tänä vuonna vain Suomeen ja Ruotsiin, kertoo Maija Itkonen, toinen Green&Gold Foodsin perustajista.

Itkosen mukaan nyhtökaura on saanut loistavan vastaanoton. Siitä ovat kiinnostuneita niin sijoittajat kuin kuluttajat.

– Moni on arvellut, että tämä on se tuote, joka saa vannoutuneen lihansyöjänkin pitämään kasvisruokapäiviä.

Lisää aiheesta:

KU: Suomalaisfirma keksi uuden supertuotteen, jolle toimitusjohtaja Maija povaa jättimenestystä: "Jos nyhtökaura oli vallankumous, tämä on vielä suurempi"Suomalaisyritykset lanseeraavat kilpaa uusia kauratuotteita: ”En puhuisi kaurabuumista vaan globaalista megatrendistä” Suomalainen hittiruoka lähtee kansainvälisille markkinoille – joko sinä olet maistanut?Valiolta ennennäkemätön innovaatio – onko tässä nyhtökauran haastaja?Suomalaisen nyhtökauran suosio on yllättänyt valmistajan ja kauppiaat – tuotteesta povataan vientihittiäIS: "Tässä on Suomelle uusi Nokia" – suomalaisnaisen huikea proteiinikeksintö voi korvata kohta jauhelihan
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • Eilen17:43
    Ravintolat

    Katrina on työskennellyt tarjoilijana yli 20 vuotta – tällaisia ovat suomalaiset asiakkaat

  • pe17:47
    Ruoka

    Aamujuontajalta täystyrmäys oudolle uutuusjäätelölle

  • pe15:05
    Huijaukset

    Poliisi: Tampereen feikkiravintolaa operoitiin Afrikasta

  • pe11:55
    Kahvi

    Kahvin joukkoon laitetaan nyt supersuosittua seosta: "Syksyn isoimpia trendejä"

  • to17:02
    Ruoka

    Halpaa sesonkikasvista myydään nyt huimat määrät – sopii jopa pastaan!