Viisi tuttua ruoka-ainetta, joita jokaisen kannattaisi syödä
![Copyright: Shutterstock. lohi](https://im.mtvuutiset.fi/image/6539542/landscape16_9/1600/900/e91e2af5f884a0afaebe5f987d435d8d/vI/lohi.jpg)
Serotoniinia vapauttavia ja mielialaa kohottavia ruokia kannattaa valita lautaselle, jos syömällä haluaa päästä eroon stressistä.
Kun ahdistus tai stressi vaivaa, saattaa tuntua, ettei tunteesta pääse millään eroon. Ruoka voi olla yksi tapa lievittää stressiä. Sipsien, jäätelön tai muiden herkkujen sijaan kannattaa myös kokeilla ruokia, joista löytyy stressiä lievittäviä ainesosia.
Tietyt mineraalit ja vitamiinit nimittäin vapauttavat välittäjäaineita, jotka lisäävät hyvän olon tunnetta. Stressissä kannattaa suosia serotoniinia vapauttavia magnesiumia ja tryptofaania sekä meiltä piristäviä Omega-3-rasvahappoja ja B-vitamiineja.
Kaurapuuro
Kaurapuuron hyvien ominaisuuksien lista on pitkä. Korkeat trypofaani-tasot auttavat rauhoittumaan, ja puuro sisältää melatoniinia, joka auttaa nukahtamaan. Lisäksi kaurapuurossa on paljon B6-vitamiinia ja magnesiumia.
Tofu
Tofussa on paljon B1-vitamiinia, trypofaania, magnesiumia sekä omega-3-rasvahappoja. Vähäkalorinen proteiinipommi sopii vaikka smoothieen!
Chia-siemenet
Chia-siemenet ovat erinomainen stressinpoistaja: ne ovat täynnä magnesiumia ja tryptofaania! Aloita aamu chia-vanukkaalla ja kukista stressi heti alkuunsa.
Lohi
Lohi on stressiä lievittävien ruokien superfood! Stressin ja ahdistuksen lisäksi lohi nimittäin lievittää myös masentuneisuutta. Lohi sisältää paljon omega-3-rasvahappoja, B-vitamiineja sekä magnesiumia. Lohta kannattaakin syödä vuoden ympäri.
Edamame-pavut
Vihreät soijapavut ovat hyvä stressin lievittäjä samoista syistä kuin tofu. 100 grammassa näitä papuja on tuplamäärä tryptofaanin päivittäissuosituksesta sekä noin 300 milligrammaa omega-3-rasvahappoja.
Lähde: Popsugar
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka