Viisi tuttua ruoka-ainetta, joita jokaisen kannattaisi syödä

lohi
Lohi on yksi parhaista ruoista stressin lievittämiseen. Shutterstock

Serotoniinia vapauttavia ja mielialaa kohottavia ruokia kannattaa valita lautaselle, jos syömällä haluaa päästä eroon stressistä.

Kun ahdistus tai stressi vaivaa, saattaa tuntua, ettei tunteesta pääse millään eroon. Ruoka voi olla yksi tapa lievittää stressiä. Sipsien, jäätelön tai muiden herkkujen sijaan kannattaa myös kokeilla ruokia, joista löytyy stressiä lievittäviä ainesosia.

Tietyt mineraalit ja vitamiinit nimittäin vapauttavat välittäjäaineita, jotka lisäävät hyvän olon tunnetta. Stressissä kannattaa suosia serotoniinia vapauttavia magnesiumia ja tryptofaania sekä meiltä piristäviä Omega-3-rasvahappoja ja B-vitamiineja.

Kaurapuuro

Kaurapuuron hyvien ominaisuuksien lista on pitkä. Korkeat trypofaani-tasot auttavat rauhoittumaan, ja puuro sisältää melatoniinia, joka auttaa nukahtamaan. Lisäksi kaurapuurossa on paljon B6-vitamiinia ja magnesiumia.

Tofu

Tofussa on paljon B1-vitamiinia, trypofaania, magnesiumia sekä omega-3-rasvahappoja. Vähäkalorinen proteiinipommi sopii vaikka smoothieen!

Chia-siemenet

Chia-siemenet ovat erinomainen stressinpoistaja: ne ovat täynnä magnesiumia ja tryptofaania! Aloita aamu chia-vanukkaalla ja kukista stressi heti alkuunsa.

Lohi

Lohi on stressiä lievittävien ruokien superfood! Stressin ja ahdistuksen lisäksi lohi nimittäin lievittää myös masentuneisuutta. Lohi sisältää paljon omega-3-rasvahappoja, B-vitamiineja sekä magnesiumia. Lohta kannattaakin syödä vuoden ympäri.

Edamame-pavut

Vihreät soijapavut ovat hyvä stressin lievittäjä samoista syistä kuin tofu. 100 grammassa näitä papuja on tuplamäärä tryptofaanin päivittäissuosituksesta sekä noin 300 milligrammaa omega-3-rasvahappoja.

Lähde: Popsugar

***

Stressitasot testissä 8:00

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat