Viisi tavallista ruokaa-ainetta, jotka tulisi aina säilyttää jääkaapissa – olisitko arvannut?

jääkaappiruoat

Seuraavat tutut ruoat kannattaa nostaa ruokakomerosta jääkaappiin. 

Jos haluat ruokasi säilyvän syömäkelpoisena mahdollisimman pitkään, kannattaa huomio kiinnittää siihen, missä tuotteita oikein säilyttää. Seuraavassa listauksessa on lueteltu viisi tuotetta, jotka kannattaa siirtää pikimmiten ruokakomerosta jääkaappiin tai pakkaseen.

1. Vaahterasiirappi

Avaamaton vaahterasiirappipullo säilyy huoneenlämmössä vuosia, mutta avattu pullo kannattaa siirtää pikimmiten jääkaappiin, jos haluat nauttia siirapista mahdollisimman pitkään. Jos käytät vaahterasiirappia harvemmin, se kannattaa siirtää jääkaapista pakkaseen. Pakastimessa siirappi säilyy lähes ikuisesti.

Tavallinen siirappi kannattaa sen sijaan säilyttää huoneenlämmössä, sillä jääkaapissa siirappi kiteytyy helposti. 

2. Tortillalätyt

Kun tortillapakkaus avataan, leivät alkavat homehtua ja mennä nopeasti huonoksi. Jos haluat, että tortillasi säilyvät käyttökelpoisin pidempään kuin viikon, kannattaa pakkaus siirtää jääkaappiin. Halutessasi voit myös pakastaa tortillaletut ja sulattaa niitä aina tarvittavan määrän kerrallaan.

3. Pähkinät

Rasvapitoiset pähkinät härskiintyvät huoneenlämmössä säilytettynä nopeasti, jopa parissa viikossa. Avattu pähkinäpussi kannattaakin siis aina säilyttää jääkaapissa. Jos et ole pähkinöiden suurkuluttaja, kannattaa niiden pakastusta harkita. Pakastimessa pähkinät eivät pääse härskiintymään ja pysyvät näin ollen taatusti raikkaan makuisina.

4. Viini

Olipa sitten kyseessä valko-, puna- tai roseeviini, pullo kannattaa aina säilyttää viileässä paikassa lappeelleen aseteltuna, sillä auringonvalo ja lämpö tekevät hallaa viinille kuin vinille.

Jos avatun viinipullon haluaa kestävän mahdollisimman pitkään, kannattaa pullo nostaa jääkaappiin. 

5. Ketsuppi

Avaamaton ketsuppipullo säilyy hyvin huoneenlämmössä, mutta avattu pullo kannattaa nostaa jääkaappiin säilyvyyden takaamiseksi. Avattua pullo ei myöskään kannata pitää ruokapöydällä tunnista toiseen, vaan nostaa käytön jälkeen heti viileään.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat