Mainos

Viisi hyvää syytä syödä kaurapuuroa joka aamu

Lautasellinen kaurapuuroa on loistava tapa aloittaa aamu.

Kaurapuuro on aamupalojen aatelia. Se on edullista, herkullista ja helppo valmistaa. Sen lisäksi kaurapuurolla on huikeat terveysvaikutukset.

Health.com ja Lifehack listasivat kaurapuuron tärkeimpiä terveyshyötyjä.

1. Alentaa verenpainetta ja kolesterolia

Täysjyväviljat, kuten täysjyväkaurapuuro auttavat alentamaan verenpainetta. Kuitupitoinen kaurapuuro alentaa myös kolesterolia, joka tekee siitä varsin sydänystävällistä ruokaa.

2. Auttaa pysymään kylläisenä

Kuitupitoinen kaurapuuro täyttää vatsan tehokkaasti ilman turhia kaloreita. Sillä on myös suhteellisen alhainen glykeeminen indeksi, joten se ei aiheuta suurta verensokeripiikkiä. Kaurapuuron sisältämä beetaglukaani auttaa myös hillitsemään näläntunnetta.

3. Edistää ruoansulatusta

Kauran kuidut tehostavat suolen toimintaa ja auttavat pitämään ruoansulatuksen kunnossa. Kuitupitoisuuden kannalta paras valinta on täysjyväkaura.

4. Antioksidantit suojaavat tulehduksilta

Kauran sisältämät antioksidantit vahvistavat immuunijärjestelmää ja suojaavat muun muassa tulehduksilta. Kaurapuuron antioksidantit auttavat ehkäisemään myös syöpäsairauksia.

5. Auttaa nukahtamaan

Kaurapuuro on mainio aamupala, mutta se sopii hyvin myös iltapalaksi. Kaurapuuro sisältää melatoniinia sekä runsaasti hiilihydraatteja, joten se auttaa nukahtamaan helpommin.

Lähteet: Lifehack, Health

***

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja