Viisi hyvää syytä syödä kaurapuuroa joka aamu
Lautasellinen kaurapuuroa on loistava tapa aloittaa aamu.
Kaurapuuro on aamupalojen aatelia. Se on edullista, herkullista ja helppo valmistaa. Sen lisäksi kaurapuurolla on huikeat terveysvaikutukset.
Health.com ja Lifehack listasivat kaurapuuron tärkeimpiä terveyshyötyjä.
1. Alentaa verenpainetta ja kolesterolia
Täysjyväviljat, kuten täysjyväkaurapuuro auttavat alentamaan verenpainetta. Kuitupitoinen kaurapuuro alentaa myös kolesterolia, joka tekee siitä varsin sydänystävällistä ruokaa.
2. Auttaa pysymään kylläisenä
Kuitupitoinen kaurapuuro täyttää vatsan tehokkaasti ilman turhia kaloreita. Sillä on myös suhteellisen alhainen glykeeminen indeksi, joten se ei aiheuta suurta verensokeripiikkiä. Kaurapuuron sisältämä beetaglukaani auttaa myös hillitsemään näläntunnetta.
3. Edistää ruoansulatusta
Kauran kuidut tehostavat suolen toimintaa ja auttavat pitämään ruoansulatuksen kunnossa. Kuitupitoisuuden kannalta paras valinta on täysjyväkaura.
4. Antioksidantit suojaavat tulehduksilta
Kauran sisältämät antioksidantit vahvistavat immuunijärjestelmää ja suojaavat muun muassa tulehduksilta. Kaurapuuron antioksidantit auttavat ehkäisemään myös syöpäsairauksia.
5. Auttaa nukahtamaan
Kaurapuuro on mainio aamupala, mutta se sopii hyvin myös iltapalaksi. Kaurapuuro sisältää melatoniinia sekä runsaasti hiilihydraatteja, joten se auttaa nukahtamaan helpommin.
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan