Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Viinimarjoista kaikki irti – yllättävä käyttötapa lehdille!

Shutterstock
Julkaistu 13.08.2016 18:05

Tuuli Lindgren

tuuli.lindgren@mtv.fi

Viinimarjat ovat kypsyneet ja satoa kerätään nyt ympäri Suomen.

Marjojen lisäksi myös mustaviinimarjan lehdet voi halutessaan hyödyntää. Eniten aromia lehdissä on ennen marjojen kehittymistä, mutta elokuussakaan lehtiä ei tarvitse jättää keräämättä.

– Mustaviinimarjan lehtien aromit ovat stimuloivampia luonnonkasveja ja niiden aromi on maskuliininen. Lehdistä saa hyvää kastiketta laittamalla tehosekoittimeen lehtiä, hunajaa ja lorauksen vettä. Tehosekoittimen tehosta riippuu tarvitseeko kastiketta siivilöidä lopuksi, villiyrtteihin perehtynyt kulinaaristen konseptien luoja ja ruokakirjailija Sami Tallberg neuvoo.

Itse marjoja Tallberg kehottaa käyttämään paitsi jälkiruoissa myös suolaisten ruokalajien valmistuksessa.

– Valkoherukka on Suomen upeimpia marjoja. Sitä voi käyttää siinä missä käyttäisi limeä tai sitruunaa. Lisää valkoherukkaa esimerkiksi savukalan päälle ja muihin kalaruokiin tai mausta grillattu kesäkurpitsa herukoilla. Valkoherukka tuo annoksiin samankaltaista hapokkuutta, jota yleisimmin haemme sitruunasta, valkoviinistä tai etikasta.

Myös punaherukkaa voi hyödyntää samalla tapaa. Mustaherukat sen sijaan sopivat erityisesti pataruokiin, joissa muuten hyödynnetään punaviiniä tai punaviinietikkaa. 

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Nyt kannattaa hillotaSuomalaisten metsien suosikkimarja kruunaa grilliaterian – tätä reseptiä et taatusti ole aiemmin kokeillut!Terveyspommi, jota suomalaiset eivät vielä hyödynnä: Nyt äkkiä kokeilemaan!Älä lähde sienimetsältä ilman tätä herkkua – kruunaa ruoan hämmästyttävällä tavalla! Raaka-aine, joka saa puolukan maistumaan metsämansikalta – lisää tätä hillon joukkoon!Nerokas tapa hyödyntää mansikoiden kannat
GluteenitonMarjatMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Gluteeniton
  • 14.07.202414:34
    Keliakia

    Yhä useammalla todetaan keliakia – tutkija epäilee ympäristöä syyksi

  • 31.08.202314:49
    Huumori

    Kriittinen kirjoitusvirhe muutti sähköpostin otsikon koomiseksi – Keliakialiiton Leila nauraa: "Päin honkia meni"

  • 30.11.202214:48
    Takaisinvedot

    Gluteenittomina myytyjä jauhoja vedetään myynnistä – sisältävät gluteenia

  • 07.10.202215:14
    Ruokakauppa

    Oletko huomannut? Nämä elintarvikkeet ovat ruokakaupoissa vähintäänkin tuplasti tavanomaisia kalliimpia

  • 15.06.202210:45
    Ruokavalio

    Onko soijakastike gluteenitonta? Keliakialiitto tutki 14 kaupoissa myytävää soosia: "Herättää jatkuvasti keskustelua"