Viikonloppu pelastettu: Tutkimus todistaa viinin vaikutuksen rasvanpolttoon

punaviini
Shutterstock

Kohtuullinen punaviinin nauttiminen saattaa tuoreen tutkimuksen mukaan tehostaa ylipainoisten rasvanpolttoa.

Tummilla viinirypäleillä on uuden tutkimuksen mukaan erikoinen vaikutus kehon rasvanpolttoon. Oregonin yliopistossa tehty tutkimus selvitti tummien Muscadine-rypäleiden vaikutusta maksan ja rasvasolujen toimintaan. Rypäleiden sisältämä tietty kemikaali näytti tutkimuksen mukaan hidastavan rasvasolujen kasvua sekä kiihdyttävän maksan rasvasolujen aineenvaihduntaa. Vaikutukset pätivät paitsi punaviiniä juomalla, myös syömällä rypäleitä sellaisenaan tai juomalla niistä tehtyä mehua. 

Varsinaista laihtumista punaviiniä juomalla on kuitenkaan turha odottaa, sillä tutkimuksen mukaan viinirypäleet eivät suoranaisesti vaikuta painoon, ne vain saattavat tehostaa ylipainoisten henkilöiden maksan toimintaa.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!