Viikonloppu pelastettu: Tutkimus todistaa viinin vaikutuksen rasvanpolttoon
Kohtuullinen punaviinin nauttiminen saattaa tuoreen tutkimuksen mukaan tehostaa ylipainoisten rasvanpolttoa.
Tummilla viinirypäleillä on uuden tutkimuksen mukaan erikoinen vaikutus kehon rasvanpolttoon. Oregonin yliopistossa tehty tutkimus selvitti tummien Muscadine-rypäleiden vaikutusta maksan ja rasvasolujen toimintaan. Rypäleiden sisältämä tietty kemikaali näytti tutkimuksen mukaan hidastavan rasvasolujen kasvua sekä kiihdyttävän maksan rasvasolujen aineenvaihduntaa. Vaikutukset pätivät paitsi punaviiniä juomalla, myös syömällä rypäleitä sellaisenaan tai juomalla niistä tehtyä mehua.
Varsinaista laihtumista punaviiniä juomalla on kuitenkaan turha odottaa, sillä tutkimuksen mukaan viinirypäleet eivät suoranaisesti vaikuta painoon, ne vain saattavat tehostaa ylipainoisten henkilöiden maksan toimintaa.
Lähde: Independent.co.uk
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan