Mainos

Viikon ruoat vain 15 eurolla – "Kyllä sillä pärjää!"

Ruokakirjailija vinkkasi Huomenta Suomi -ohjelmassa, millaisin vinkein ruokaa on mahdollista valmistaa peräti viikoksi vain 15 eurolla.

Katusoittajan keittokirjan (Gummerus 2015) vastikään julkaissut ruokakirjailija ja viulisti Verna Kaunisto-Feodorow on huolissaan siitä, että suomalaiset kokevat, ettei heillä ole varaa kotiruokaan. Tästä inspiroituneena Kaunisto-Feodorow kirjoitti aiheesta kirjan, ja jakaa nyt vinkkejä matalan budjetin arkiruokaan.

Vaihtoehtoja lenkkimakkaralle

Kaunisto-Feodorow havahtui, kun hän luki pitkäaikaistyöttömyydestä kärsivästä suomalaisesta, jolla ei olllut varaa terveelliseen ruokaan vaan lenkkimakkaraan. Ruokakirjailija ryhtyi seuraamaan nettipalstoja, ja huomasi, että monella suomalaisella on samanlainen käsitys ruokien hinnoista. Kaunisto-Feodorow päätti oikaista käsityksiä, ja vakuuttui siitä, että Suomessa koko viikon ruoat on mahdollista ostaa vain 15 eurolla.

– Kyllä sillä pärjää! Eihän se nyt mitään makujen hurmosta välttämättä ole, mutta ihan kelpo ruokaa, josta tulee hyvä olo. Maukasta ruokaa ja ennen kaikkea niitä vaihtoehtoja sille lenkkimakkarapaketille – lenkkimakkaraa väheksymättä, Kaunisto-Feodorow totesi Huomenta Suomessa.

Jokaisen keittiön luottotuotteet

Kaunisto-Feodorowin mukaan jokaisesta suomalaisesta keittiöstä olisi syytä löytyä tietyt perusraaka-aineet, jotta maukkaan ruoan valmistaminen onnistuisi myös matalalla budjetilla. Näitä raaka-aineita kannattaa ostaa kotiin valmiiksi silloin, kun esimerkiksi opintotuet tai palkka tulevat tilille.

– Joka keittiössä tarvitaan voita, öljyjä, jauhoja, kananmunia, kasviksia ja mausteita, ruokakirjailija listaa.

Myös erilaiset sipulit kuuluvat matalalla budjetilla ruokaa laittavan suomalaisen vakiovarastoon.

– Sipuli ja valkosipuli ovat ihan ehdottomia. Ne ovat niin muuntautumiskykyisiä, Kaunisto-Feodorow toteaa.

– Ne eivät maksa maltaita, ja niitä tarvitaan aika pieni määrä, jotta niistä tulee hyvä maku ruokaan, hän jatkaa.

Millaisia vinkkejä Kaunisto-Feodorowilla on tähteiden hyödyntämiseen? Katso video!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja