Viikon ruoat vain 15 eurolla – "Kyllä sillä pärjää!"
Ruokakirjailija vinkkasi Huomenta Suomi -ohjelmassa, millaisin vinkein ruokaa on mahdollista valmistaa peräti viikoksi vain 15 eurolla.
Katusoittajan keittokirjan (Gummerus 2015) vastikään julkaissut ruokakirjailija ja viulisti Verna Kaunisto-Feodorow on huolissaan siitä, että suomalaiset kokevat, ettei heillä ole varaa kotiruokaan. Tästä inspiroituneena Kaunisto-Feodorow kirjoitti aiheesta kirjan, ja jakaa nyt vinkkejä matalan budjetin arkiruokaan.
Vaihtoehtoja lenkkimakkaralle
Kaunisto-Feodorow havahtui, kun hän luki pitkäaikaistyöttömyydestä kärsivästä suomalaisesta, jolla ei olllut varaa terveelliseen ruokaan vaan lenkkimakkaraan. Ruokakirjailija ryhtyi seuraamaan nettipalstoja, ja huomasi, että monella suomalaisella on samanlainen käsitys ruokien hinnoista. Kaunisto-Feodorow päätti oikaista käsityksiä, ja vakuuttui siitä, että Suomessa koko viikon ruoat on mahdollista ostaa vain 15 eurolla.
– Kyllä sillä pärjää! Eihän se nyt mitään makujen hurmosta välttämättä ole, mutta ihan kelpo ruokaa, josta tulee hyvä olo. Maukasta ruokaa ja ennen kaikkea niitä vaihtoehtoja sille lenkkimakkarapaketille – lenkkimakkaraa väheksymättä, Kaunisto-Feodorow totesi Huomenta Suomessa.
Jokaisen keittiön luottotuotteet
Kaunisto-Feodorowin mukaan jokaisesta suomalaisesta keittiöstä olisi syytä löytyä tietyt perusraaka-aineet, jotta maukkaan ruoan valmistaminen onnistuisi myös matalalla budjetilla. Näitä raaka-aineita kannattaa ostaa kotiin valmiiksi silloin, kun esimerkiksi opintotuet tai palkka tulevat tilille.
– Joka keittiössä tarvitaan voita, öljyjä, jauhoja, kananmunia, kasviksia ja mausteita, ruokakirjailija listaa.
Myös erilaiset sipulit kuuluvat matalalla budjetilla ruokaa laittavan suomalaisen vakiovarastoon.
– Sipuli ja valkosipuli ovat ihan ehdottomia. Ne ovat niin muuntautumiskykyisiä, Kaunisto-Feodorow toteaa.
– Ne eivät maksa maltaita, ja niitä tarvitaan aika pieni määrä, jotta niistä tulee hyvä maku ruokaan, hän jatkaa.
Millaisia vinkkejä Kaunisto-Feodorowilla on tähteiden hyödyntämiseen? Katso video!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan