Vihdin K-supermarket jakaa ruokaa ilmaiseksi asiakkaille: "Emme halua heittää mitään roskikseen!"

kärry
Vihdin K-supermarketissa ruokaa ei heitetä roskiin – vaan jaetaan mieluummin ilmaiseksi asiakkaille. Lehtikuva

Suomalaisen K-supermarketin postaus kerää Facebookissa tykkäyksiä.

Vihdin K-supermarketin kauppias Timo Laukkanen antaa asiakkailleen ilmaiseksi sellaiset tuotteet, joita ei voida enää myydä. Kauppias kertoo Makuja.fi:lle, että tämä toimintatapa on ollut hänellä käytössä jo vuoden verran.

– Tämähän ei ole keltään pois – vaan jollekin lisää. Maailman hölmöintähän se on viedä ruokaa roskiin, kauppias toteaa.

– Haluamme saada aina kärryn tyhjäksi. Emme halua heittää mitään roskikseen! hän kertoo.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Eli liene yllätys, että vihtiläiset ovat olleet hyvin mielissään paikallisen K-kaupan toimintatavasta. Kauppias on saanut paljon positiivista palautetta ruoan jakamisesta ilmaiseksi.

– Asiakkaat ovat olleet aika iloisia ja saamme paljon palautetta siitä, että kuinka ihmiset toivovat, että heidänkin kaupassaan toimittaisiin näin, Laukkanen toteaa.

– Tämä on sellainen alue, että täällä ei ole lähistöllä ruokajakoa. Me olemme täällä tällainen paikallinen hyväntekijä, kauppias jatkaa.

Silloin tällöin ilmaiseksi jaettavat tuotteet ovat aiheuttaneet suomalaisissa myymälöissä kaaoksen. Vihdin K-supermarketissa tällaisia ongelmia ei kuitenkaan ole ollut.

– Hamstraamista ei ole koskaan oikeastaan tapahtunut, Laukkanen kertoo.

– Eikä ole koskaan tarvinnut mitään poliiseja kutsua paikalle – eli ihan hyvin meillä on toiminut tämä homma, kauppias jatkaa.

Video: Hauska video paljastaa, mitä nelivuotias ostaisi ruokakaupasta, jos hän saisi päättää. 

9:19

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja