VIDEO: Näin kaadat oluen oikein tuoppiin

Olut
Shutterstock

Jokainen oluen ystävä tietää, että täydellisessä oluttuopillisessa on juuri oikea määrä vaahtoa, mutta kuinka täydellisen oluttuopin voi kaataa kotona?

Pahin virhe, mihin oluttuopin kaatamisessa voi sortua, on oluen kaataminen lasiin siten, että koko tuoppi täyttyy vaahdosta. Pitämällä lasia oikeassa kulmassa ja kaatamalla oluen rauhallisesti voi taata sen, että ensimmäisellä huikalla suuhun osuu muutakin kuin vaahtoa.

Kun tarkoitus on kaataa täydellinen tuopillinen olutta, kannattaa muistaa 45 asteen sääntö: Tuoppi kannattaa pitää kaatamisen ajan tässä kulmassa. On tärkeää kiinnittää huomiota siihen, että olut valuu tuoppiin sen reunaa pitkin, eikä saa koko tuopillista kuohumaan holtittomasti.

Katso videolta, kuinka täydellinen tuoppi kaadetaan!

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja