VIDEO: Miten parsa kuoritaan oikeaoppisesti?

Parsan kuoriminen

Mitä tarkoittaa parsan kuoriminen puolitoistakertaisesti?

Parsan kuoriminen jakaa mielipiteitä, sillä toiset ovat sitä mieltä, että vihreää parsaa ei kuulu kuoria lainkaan, kun toiset vannovat parsan kuorimisen nimeen, oli sen väri sitten vihreä tai valkoinen.

Kokkikoulu Espan keittiöpäällikkö Matti Lempinen kertoi OBH Nordican ja Järvikylän järjestämässä kokkikoulussa vinkkinsä siihen, kuinka parsa kuuluu kuoria.

– Valkoinen parsa tulee kuoria aina, koska se kasvaa maan alla. Vihreän parsan voi kuoria, tai sen voi jättää kuorimatta, koska se kasvaa maan pinnalla, Lempinen kertoo.

– Kun parsa kuoritaan, tulee se kuoria niin sanotusti puolitoista kertaa. Tällä taataan se, ettei siihen jää ikäviä vihreitä raitoja, jotka jäävät hampaiden väliin, Lempinen vinkkaa.

Katso videolta, kuinka parsa kuoritaan puolitoistakertaisesti!

Jos video ei toimi mobiililaitteellasi, valitse selaimen täysversio.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!