Venäläinen erikoisuus: Ravintoloissa tarjoillaan rottahampurilaisia

shutterstock_361890473
Hampurilaispihvin voi valmistaa myös jyrsijän lihasta. Shutterstock

Miltä kuulostaisi hampurilainen, jonka pihvi on valmistettu rotan lihasta? Venäjällä näitä rottahampurilaisia on tarjolla useissa ravintoloissa.

Rotta tunnetaan yleensä roskiksissa tai viemäreissä viihtyvänä eläimenä ja sitä tuskin yleensä yhdistetään ruoanlaittoon. Venäjällä on kuitenkin uusi trendi ja useista ravintoloista on saatavilla rotan lihasta valmistettuja hampurilaisia. Maistuisiko sinulle?

Venäjällä trendikkäissä hampurilaisissa käytetään nutrian lihaa. Nutria on iso oranssihampainen jyrsijä, joka elää järvien ja jokien rannoilla. Moskovassa useissa ravintoloissa on tarjolla nutrian lihasta valmistettuja hampurilaisia.

Vaikka ajatus rottaburgerista saattaa inhottaa, Krasnodar Bistro-ravintolan ravintoloitsija Takhir Kholikberdiev kertoo nutrian olevan hyvin puhdas eläin. Nutria jopa pesee kaikki ruokansa ennen syömistä. Monet lääkärit ja ravitsemusterapeutit myös suosittelevat sitä, koska sen liha sisältää myös runsaasti omega3-rasvahappoja!

Kholikberdiev kehuu myös nutrian valmistamisen helppoutta. Liha on helppo kypsentää ja se on vaikeampi saada kuivaksi kuin esimerkiksi kana. Tämä on innostanut kokkeja kokeilemaan nutrian lihaa monissa eri ruokalajeissa. 

Lähde: Foxnews

 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!