Mainos

Väsyttääkö? Asiantuntija paljastaa kolme täydellistä, piristävää ruokaa – "Yksi parhaista asioista, jota voit syödä ennen salille menoa"

Itse kukin kaipaa silloin tällöin pientä energiapommia. Nyt ei kuitenkaan puhuta kahvista tai energiajuomista, vaan nämä kolme tuttua – ja terveellistä – ruokaa ovat oiva apu lisääntyneeseen energian tarpeeseen.

Ravitsemusasiantuntija Andy Bellatti paljastaa Business Insider-sivustolla kolme ruoka-ainetta, jotka voivat tarjota itse kullekin hiukan lisää energiaa.

Ensimmäinen niistä on Suomessakin jo hyvin tuttu ja täyttävä terveysherkku, joka sopii niin aamupalaksi ja ruoaksi kuin myös erinomaisesti iltapalaksi. Kyseessä on tietenkin kaurapuuro!

Kaurapuuro on yksi eniten liukenevia kuituja sisältävistä ruoista. Sen sulaminen kestää siis pitkään, joten vatsa pysyy täytenä ja energiatasot kohdillaan pidemmän aikaa.

– Yksi parhaista asioista, jota voit syödä noin tunti tai puolitoista ennen salille menoa, on itseasiassa noin 1,2-2,4 desilitraa kaurapuuroa, Bellatti paljastaa.

Toinen energiapitoinen ruoka ovat mustapavut. Mustapavuissa on kuidun lisäksi myös proteiineja, jotka auttavat tuntemaan olon täydeksi pidemmän aikaa.

– Kun sinulla on ruoka, jossa on molempia näitä ravintoaineita, verensokerisi pysyy tasaisena. Sinulle ei tule näitä jatkuvasti nousevia ja laskevia energian purkauksia, Bellatti kertoo.

Kolmas ruoka ovat saksanpähkinät, joiden teho perustuu myös niiden sisältämään proteiiniin ja kuituun, mutta myös hyviin rasvoihin. Kolmen ravintoaineen yhdistelmä pitää ravittuna pitkään, ja ehkäisee energiatasojen tippumista.

– Kaikki kolme ruokaa ovat samanlaisia siinä mielessä, että ne auttavat pitämään energia- ja verensokeritasot tasaisina, joten et saa niitä huippuja ja laaksoja, joita esimerkiksi valkoisen riisin ja makeisten syöminen aiheuttaa, Bellatti kiteyttää.

***


Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja