Samppanjan juomisen ei tarvitse olla snobbailua, mutta silti kannattaa muistaa muutama käytännön vinkki, jolla saat aikaan täydellisen samppajanautinnon.
Samppanja sopii moneen tilanteeseen, mutta usein sitä tarjotaan juhlallisissa tilaisuuksissa. Samppanjaa tarjoillessa tulee muistaa muutama tärkeä seikka.
Ota talteen Samppanja – Kuplien kuningatar -kirjan kirjoittanen Jukka Sinivirran ohjeet samppanjan tarjoiluun.
Älä puhu samppanjaa lämpimäksi
Jos samppanjalasillisella on tarkoitus esimerkiksi onnitella, älä puhu pitkään ennen lasin kohottamista. Puhetta voi jatkaa maljan kohotuksen jälkeen, mutta samppanja tulisi tarjoilla mahdollisimman nopeasti, ettei se lämpene ja väljähdä. On myös hyvä huolehtia siitä, että joku täyttää tyhjeneviä laseja.
Jos maljoja nostetaan useita, lasien täyttäminen on todella tärkeää, sillä tyhjällä lasilla maljan kohottaminen on ikävää.
Myöskään ennen ateriaa tarjottavaa aperitiiviksi tarkoitettua samppanjaa ei tule viivyttää. Hyvä nyrkkisääntö onkin, että samppanja tulisi tarjota mahdollisimman nopeasti.
Ole tarkka lämpötilan kanssa
Samppanja tulee tarjoilla hyvin viilennettynä, mutta ei jäisenä. Juhlajuomana tarjottava samppanja kannattaa pitää kahdeksanasteisena.


