Vappu Pimiä vinkkaa: Näin saat kasvikset maistumaan myös lapsille
Vappu Pimiä käyttää ruoanlaitossaan runsaasti kasviksia. Lasten lautasille niitä on helppo lisätä, kun piilottaa vihannekset pieneksi pilkottuina tavallisten arkiruokien sekaan.
Vappu Pimiä kertoi lisänneensä kasvisten määrää lautasellaan kokeiltuaan kuukauden kehonpuhdistuskuuria. Lapsille kasvikset eivät aina sellaisenaan maistu.
– Luulen, että aika moni kamppailee saman asian kanssa, että lapsia ei saa kovin helposti syömään vihanneksia. Lapset eivät ainakaan meillä ihan ensimmäisenä ota sitä vihreää vapaaehtoisesti lautaselleen, Vappu Pimiä kertoo.
Hän on saanut pienillä muutoksilla lisättyä kasvisten määrää myös lastensa lautasella.
– Jemmailen kasviksia aika paljon ihan arkiruokiin. Laitan esimerkiksi kesäkurpitsaa makaronilaatikkoon ja korvaan osan makaronista ja jauhelihasta kesäkurpitsalla.
Muun ruoan sekaan piilotettuna kasvikset maistuvat lapsillekin. Pieneksi pilkottuna niitä on helpompi syödä pienellä suulla. Moni lapsi saattaa karsastaa sipuliakin, jos se on lisätty ruokaan liian isoina palasina.
Pimiä kertoo, että kasviskammo ei ole lapsille aina myötäsyntyistä. Ruokatapoja omaksutaan myös kodin ulkopuolelta.
– Esikoinenkin söi sieniä, kasviksia ja kaikkea todella hyvin ennen kuin meni päiväkotiin. Nähtävästi ryhmässä sellainen tietynlainen kapinahenki tiivistyy.
Kokeile raikasta mangosmoothieta!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti