Vappu Pimiä vinkkaa: Näin saat kasvikset maistumaan myös lapsille

Lapset eivät aina syö mielellään kasviksia.

Vappu Pimiä käyttää ruoanlaitossaan runsaasti kasviksia. Lasten lautasille niitä on helppo lisätä, kun piilottaa vihannekset pieneksi pilkottuina tavallisten arkiruokien sekaan.

Vappu Pimiä kertoi lisänneensä kasvisten määrää lautasellaan kokeiltuaan kuukauden kehonpuhdistuskuuria. Lapsille kasvikset eivät aina sellaisenaan maistu.

– Luulen, että aika moni kamppailee saman asian kanssa, että lapsia ei saa kovin helposti syömään vihanneksia. Lapset eivät ainakaan meillä ihan ensimmäisenä ota sitä vihreää vapaaehtoisesti lautaselleen, Vappu Pimiä kertoo.

Hän on saanut pienillä muutoksilla lisättyä kasvisten määrää myös lastensa lautasella.

– Jemmailen kasviksia aika paljon ihan arkiruokiin. Laitan esimerkiksi kesäkurpitsaa makaronilaatikkoon ja korvaan osan makaronista ja jauhelihasta kesäkurpitsalla.

Muun ruoan sekaan piilotettuna kasvikset maistuvat lapsillekin. Pieneksi pilkottuna niitä on helpompi syödä pienellä suulla. Moni lapsi saattaa karsastaa sipuliakin, jos se on lisätty ruokaan liian isoina palasina.

Pimiä kertoo, että kasviskammo ei ole lapsille aina myötäsyntyistä. Ruokatapoja omaksutaan myös kodin ulkopuolelta.

– Esikoinenkin söi sieniä, kasviksia ja kaikkea todella hyvin ennen kuin meni päiväkotiin. Nähtävästi ryhmässä sellainen tietynlainen kapinahenki tiivistyy.

Kokeile raikasta mangosmoothieta!

0:44

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja