Vältä yleiset virheet – näin syöt sushia oikein

Sushi
Sushi on arvostettu japanilainen herkku. Shutterstock

Sushista on tullut suosittu herkku. Monet kuitenkin tuskailevat japanilaiseen täydellisyyteen perustuvaa ruokailutapaa. Tiedätkö, kuinka sushia kuuluisi oikeasti syödä?

Sushi on japanilainen riisipohjainen ruoka, jota syödään suupala kerrallaan. Alun perin streetfoodina tarjoiltu sushi mielletään usein fiiniksi herkuksi, jonka syömisessä on noudatettava tarkkaa etikettiä.

Vaikka sushin syömistä ei tarvitsekaan ottaa niin totisesti kuin yleensä ajatellaan, kannattaa muutama yleissääntö kuitenkin muistaa.

Älä stressaa syömäpuikoista

Monet sushit on tehty sormilla syötäväksi. Hienoissakin sushiravintoloissakin kokki tarjoaa asiakkaalle sushipalan, jonka voi syödä sormin. Sushin syöminen käsin on usein myös helpompaa ja voi laukaista sushietikettiin liittyvää jännitystä.

Huomaa, että ohueksi leikattua sashimia tulee kuitenkin syödä aina puikoilla.

Älä pilaa nautintoa liialla soijalla

Yleinen virhe sushin syömisessä on läträäminen soijalla. Soijaa voi toki käyttää, mutta tarkoituksena ei ole hukuttaa sushipalaa soijaan. Älä kasta sushia soijaan riisi edellä, sillä tarkoituksena ei ole maustaa riisiä, vaan esimerkiksi päällä oleva kala.

Sushin kastaminen soijaan riisi edellä saa sen hajoamaan helposti. Liika soija peittää myös helposti sushin maun.

Vältä soijan ja wasabin sekoittamista

Soijaa ja wasabia ei tulisi sekoittaa keskenään. Wasabi on yleensä jo valmiiksi lisätty sushiin, mikäli sitä kuuluu kyseisessä sushissa olla. Tämä lähinnä länsimainen tapa peittää sushin raaka-aineiden maut.

Inkivääri ei kuulu sushin sekaan

Vaikka inkivääriä tarjotaankin sushin kanssa, ei sitä kuulu sotkea sushin joukkoon. Inkivääriä tulisi nauttia yksinään sushipalan syömisen jälkeen. Gariksi kutsuttu inkivääri puhdistaa suun suupalojen välissä.

Katso Munchiesin videolta, kuinka sushia kuuluisi oikeaoppisesti syödä.


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja