Vältä turha painonnousu joulun välipäivinä – lue vinkit!
Joulunpyhien aikaan tulee herkuteltua – ja se on sallittua! Jos kuitenkin haluat välttää ylenmääräisen painonnousun mahdollisuuksien mukaan, lue seuraavat vinkit.
Joulun aikaan ei voi luottaa tuttuihin rutiineihin: et ehkä käy kuntosalilla niin ahkerasti, syöt terveellisten ruokien sijaan jouluherkkuja eikä herkuttelu suinkaan ole lopuillaan, vaikka aatto menikin jo.
Tuskin lihot kahta vaatekokoa uuteenvuoteen mennessä, mutta kokeile näitä vinkkejä, jos haluat edes jotenkuten ylläpitää joulunpyhinä niin terveellistä ruokavaliota kuin mahdollista.
Katso, mitä syöt – suurimman osan ajasta
Jouluherkut ja leivonnaiset ovat välttämätön paha vielä pitkään aaton jälkeenkin. Herkuista on vaikea kieltäytyä kokonaan, joten yritä siis noudattaa 70–30-sääntöä: syö terveellisesti 70 prosenttia ajasta ja syö, mitä haluat, 30 prosenttia ajasta ja todella nauti silloin.
Unohda sormiruoat
Jos pidät sääntönä, ettet syö mitään, mitä voit syödä sormin – tai hammastikulla, säästät mielettömästi kilokaloreita. Unohda siis pähkinät, sipsit ja kaikki pikkupiiraat ja tortut. Kun valitset sellaista ruokaa, jonka syömiseen tarvitaan haarukka ja veitsi, et pysty ahmimaan kilokaloreita sisääsi samaan tahtiin kuin sormin. Poikkeus sääntöön? Pikkuporkkanat ja muut vihannekset ovat sallittuja, kunhan et dippaa niitä mihinkään.
Juo enemmän vettä
Jos joulun välipäivät kuluvat asioilla juostessa ja drinkkejä maistellessa, voit loppujen lopuksi huomata kärsiväsi lievästä nestehukasta. Muista siis tankata tarpeeksi vettä. Se pitää aineenvaihdunnan käynnissä ja tekee olonkin kylläisemmäksi.
LUE MYÖS:
Keventäjät: Estä joulukiloja kertymästä liikkumalla oikein
Keventäjät: Älä sorru laihduttajan virheisiin joululomalla
Lähde: Glamour
MTV LIFESTYLE
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti