Kun juustohimo iskee, tulee kaupasta kannettua kotiin juusto jos toinenkin. Oikein säilyttämällä voit nauttia juustoista vielä pitkään kauppareissun jälkeenkin.
Juusto on elävä tuote, joka hikoilee, vanhenee ja jopa hengittää. Tämän vuoksi juustojen säilyttämiseen kannattaakin kiinnittää huomiota.
Eri juustolaadut vaativat erilaisen käsittelyn säilyäkseen tuoreen makuisena pidempään.
Kovat juustot leivinpaperiin
Vältä muovikelmua, sillä kelmu estää juustoa saamasta ilmaa, jolloin voidaan puhua jopa tukahduttamisesta. Muovikelmussa myös maku muuttuu herkästi muoviseksi ja mahdollisten bakteerien kasvu nopeutuu.
Jos ostat kaupasta muovikelmuun pakatun kovan juuston, poista kelmu heti kotiin päästyäsi. Kääri juusto sen sijaan leivinpaperiin ja tämän jälkeen löyhästi muovipussiin. Leivinpaperin sisällä juusto pääsee hengittämään, mutta ei kuivu.




