Valmista smoothieita ilman reseptiä – nämä ovat tärkeimmät säännöt

Smoothie,-pinaatti,-omena

Smoothie on parhaimmillaan sekä täydellinen aamupala että oivallinen välipala kiireisen arjen keskellä. Poimi vinkit siihen, kuinka valmistat nopeasti herkullisen smoothien, josta saa energiaa päivän rientoihin.

Onnistunut smoothie on koostumukseltaan riittävän juoksevaa, maultaan tasapainossa ja se sisältää sopivasti proteiinia, jotta nälkä pysyy loitolla. Muutamaa sääntöä noudattamalla täydellisen smoothien saa sekoitettua kiireessä ilman reseptiä.

Panosta vihreään

Smoothien mukana on hyvä sisällyttää ruokavalioon erityisen terveellisiä vihreitä kasviksia pinaatista rucolaan. Jos miedonmakuiset smoothiet ovat mieleen, kannattaa valita pinaattia. Hieman pippurista makua smoothieen saa rucolasta. Vihreiden kasvisten kohdalla on hyvä pitää mielessä se, että niitä lisää smoothieen maksimissaan muutaman desilitran, jotta smoothie ei maistuisi soseutetulle ruoholle.

Viilennä hedelmillä

Moni lisää smoothieen jäitä siksi, että se jäähdyttää juomaa. Jäiden sijaan smoothieen kannattaa kuitenkin lisätä pakastettuja hedelmiä, jotka ajavat saman asian kuin jäät, mutta eivät tee juomasta sulaessaan vetistä. Banaaneista smoothieen saa kermaisen maun, mutta sen lisäämisen kanssa kannattaa olla tarkkana, sillä makea banaani voi pilata smoothien imelyydellään. Älä lisää smoothieen puolikasta banaania enempää ennen juoman maistamista. Smoothieen saa viilennyksen lisäksi raikkautta lisäämällä sen joukkoon jäisiä marjoja tai trooppisia hedelmiä kuten mangoa tai ananasta.

Älä unohda pähkinöitä

Pähkinöiden mukana smoothien proteiinipitoisuus kasvaa ja tästä syystä pähkinöitä kannattaakin lisätä säännönmukaisesti smoothieihin. Proteiini pitää nälän loitolla pidempään ja sitä voi lisätä smoothieen myös pähkinävoin muodossa. Ruokalusikallinen pähkinä- tai mantelivoita on sopiva määrä yhtä smoothieannosta kohden.

Lisää nestettä

Liian paksu smoothie on liki mahdoton syödä ja siksi smoothien nestepitoisuuteen on syytä kiinnittää erityishuomiota. Smoothieihin nesteeksi sopivat useat hiilihapottomat juomat maidosta soijamaitoon ja appelsiinimehusta kookosveteen. Yhtä smoothieannosta kohden joukkoon kannattaa lisätä noin 2,5 desilitsaa nestettä.

Ujuta joukkoon superfoodeja

Jos avokadot, chia-siemenet tai goji-marjat eivät makunsa puolesta kuulu suosikkeihin, on näitä superfoodeja helppo ujuttaa osaksi omaa ruokavaliota juuri smoothieiden joukossa.

Panosta sekoittamiseen

Smoothien on tärkeää olla koostumukseltaan tasaista. Tästä johtuen sen sekoittamiseen tehosekoittimella on syytä panostaa. Jos smoothie on koostumukseltaan turhan paksua, kannattaa sen joukkoon lisätä suosiolla lisää nestettä.

Lähde: food52.com

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja